Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Sarımsak Turşusu

Sarımsak Turşusu

Sarımsak Turşusu
Puan ver

sarimsak_tursusuMalzemeler:

500 gram sarımsak

2 çay bardağı sirke

1 çorba kaşığı kaya tuzu

1 çay kaşığı toz şeker

2 adet kereviz sapı

3 dal dereotu

Hazırlanışı:

Sarımsakları, başlarını yıkayıp kabuğunu soymadan, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayın. Sterilize edilmiş kavanozun içine kereviz sapları ve dereotu yapraklarını da serperek sarımsakları yerleşitrin. Kavanozun içini dolduracak kadar suyunu ayarlayıp suyu tencereye aktarın. Kaya tuzunu ve şekeri ekleyip kaynatın. Ocaktan alın, soğuyunca sirkesini ilave ederek karıştırın. Tekrar karıştırıp kavanozun içindeki malzemenin üzerini örtecek kadar dökün. Kapağını sıkıca kapatın. Birkaç hafta sonra sarımsak turşusu hazırdır.

OKU ➤  Sarımsaklı Sebze Kavurma

Tavsiye

Tuz Tüketiminde Aşırıya Dikkat

Tuz Tüketiminde Aşırıya Dikkat

Tuz Tüketiminde Aşırıya DikkatPuan ver TUZ TÜKETİMİNDE AŞIRIYA DİKKAT! YİYECEKLERİN KENDİ TUZU GÜNLÜK TÜKETİM İÇİN …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir