Malzemeler: 1 orta boy bal kabağı 1 kg. gulaş kesilmiş sığır eti 1 büyük baş soğan 2 diş sarımsak 2 büyük domates 1 yeşil biber 2 tatlı kaşığı toz şeker 10 adet kuru kayısı 3 patates 3 tatlı patates 2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış) 1 su bardağı konserve mısır 100 gr. tereyağı 4 çorba kaşığı sıvıyağ …
Devamını oku »Tarifler
Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu
Malzemeler 2.5 kilo kırımızı yağ ve yeşilbiber 2.5 kilo küçük yumuşak patlıcan 1 demet kereviz yaprağı 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber 500 gram haşlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak 2 su bardağı üzüm sirkesi 10 su bardağı su Ağız tadı kadar tuz Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu Tarifi: …
Devamını oku »Tavuklu Salata
Malzemesi 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 bağ roka Iceberg salata 2 adet turp 15- 20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 2 adet domates 2 adet salatalık 2 adet havuç Tavuklu Salata Tarifi; Tavuğu haşlayıp kalın şeritler halinde kesin. Iceberg’i elinizle parçalayıp diğer doğradığınız malzemelerle karıştırın. Üzerine tavukları ekledikten sonra balsamik sos ile birlikte servis yapın.
Devamını oku »Soslu Bonfile
Malzemesi 600 gram bonfile (4 parçaya ayrılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet patates (küçük boy) 4 dal fesleğen (kıyılmış) 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Çeri domates Konserve Meksika fasulyesi Konserve kuşkonmaz 1 su bardağı kadar balsamik sirke 1 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı soya sosu Soslu Bonfile Tarifi; Etleri önce kızgın tavada her …
Devamını oku »Kupta Ayvalı Keşkül
Malzemesi 1 adet ayva 1 litre süt 200 gram şeker 1 bardak ılık su 50 gram nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya Kupta Ayvalı Keşkül Tarifi; Sütü kaynatın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Su, nişasta ve yumurtayı çırpıcı ile iyice karıştırın. Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça yedirerek karıştırmaya devam edin. 4-5 dakika daha kaynatın. Salep kıvamına geldiğinde …
Devamını oku »Peynir Kremalı Ayva Tatlısı
Malzemesi 2 adet büyük ayva 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 10-12 adet küçük beze 250 gram labne peyniri 30 ml. likit krema Peynir Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi; Ayvaları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp kenarlı bir kaba yerleştirin. Su, şeker, limon suyu ve ayva çekirdeklerini ilave edin. Ağır ateşte ayvalar …
Devamını oku »Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa
Malzemesi 1 adet ayva 1 kilo pırasa 3 diş sarımsak Yarım bardak zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 baş soğan 2 çay kaşığı şeker 2 adet olgun domates 1 adet limon Tuz Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa Tarifi; Ayvayı haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Pırasanın baş ve yeşil kısımlarını keserek 2-3 kat soyun. Yıkayıp 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Boyuna olarak birer taraflarından derinlemesine yarılarına kadar …
Devamını oku »Kadayıfta Ayvalı Pilav
Malzemesi 1 adet ayva 250 gram tel kadayıf 250 gram tereyağı 2 bardak pirinç 250 gram koyun eti 2 çorba kaşığı tel şehriye 1 adet orta boy havuç 1 baş soğan 1 paket çam fıstığı 2 adet domates 100 gram yağ Tuz, karabiber Kadayıfta Ayvalı Pilav Tarifi; Eti haşlayın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suda ıslatın. Havucu kibrit çöpü, …
Devamını oku »Ayvalı Sebze Salatası
Malzemesi 2 adet ayva 2 adet havuç 1 adet orta boy kereviz 100 gram çekilmiş ceviz Yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 adet limonun suyu Tuz Ayvalı Sebze Salatası Tarifi; Ayvaları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup bir büyük kaseye iri iri rendeleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Havuçları ve kerevizi temizleyip yıkayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip ayvalara …
Devamını oku »Fransız Tostu
Malzemeler: √ 8 adet tost ekmeği √ 2 yemek kaşığı tereyağı √ 2 adet yumurta √ 1 su bardağı süt √ Yarım su bardağı toz şeker √ 1 paket vanilya √ 1 su bardağı labne peynir √ Çeyrek su bardağı damla çikolata √ Yarım çay bardağı portakal suyu √ 1 adet dilimlenmiş muz √ Üzerine serpmek için toz tarçın Fransız …
Devamını oku »