Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 260)

Tarifler

Tavuk Sürpriz

Malzemeler 400 gram ince dövülmüş tavuk göğüs eti 150 gram füme jambon 150 gram lor peyniri veya rokfor peyniri İç malzemesi için: 200 gram brokoli 100 gram taze krema 1,5 çay bardağı süt 2 adet yumurta 1,5 çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi 1 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 tatlı kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Tavuk Sürpriz Tarifi: Brokoliyi …

Devamını oku »

Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)

(6 kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Hafta Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 500 gram köy biberi 3-4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 4 çay bardağı sirke 10 çay bardağı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz   Yaz Turşusu (Trakya Yöresi) Tarifi: 10 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke ve damak tadınıza uygun miktarda tuz …

Devamını oku »

Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları

(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 15 Dakika Pişirme Süresi: 5 Dakika Zorluk Derecesi: * Malzemeler 2 paket beyaz çikolata 1 kutu krema 1 adet muz 2 adet kivi 1 kase çilek Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları Tarifi:  Meyveleri iri iri doğrayıp, şişlere geçirin. Çikolata ve kremayı benmari usulü pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ısıtın. Meyve şişlerini sosla beraber servis edin.

Devamını oku »

Avcı Kebabı

Malzemeler 4 adet kemikli tavuk budu 2 su bardağı konserve bezelye 1 adet havuç 250ml. krema Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Avcı Kebabı Tarifi: Tavuk butlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havucu ince kıyın, dereotunu doğrayın. Bir kasede tuz, bezelye, havuç, dereotu, kekik ve kremayı karıştırın. Yarı haşlanmış …

Devamını oku »

Sebzeli Lahana Turşusu

(4 Kişilik)   Hazırlanma Süresi: 1 Ay Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber (tatlı) 500 gram hazırlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 1 demet kereviz yaprağı 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak Ağız tadı kadar tuz 1 su bardağı sirke 5 su bardağı su Sebzeli Lahana …

Devamını oku »

Portakallı Ispanak Salatası

Malzemeler Yarım kilo ıspanak 1 adet portakal 1 küçük kase tuzsuz kaşar loru veya beyaz peynir 1 kase ceviz Sosu için: 1 adet portakal 1 adet limon 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Ispanak Salatası Tarifi; Ispanak yapraklarını ayıkladıktan sonra yıkayıp bir süzgece alın. Yapraklar süzülene kadar sos için gereken portakal ve limonun kabuklarını rendeleyin …

Devamını oku »

Portakallı Havuçlu Pilav

Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 adet portakal 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi; Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Yayvan bir tencereye sıvı …

Devamını oku »

Portakallı Tavuk Şiş

Malzemeler 750 gram kemiksiz kalça but 2 adet portakal Marine için: 5 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı portakal suyu 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Tavuk Şiş Tarifi; Tavuk etlerini küp doğrayın. Derin bir kasede marine malzemelerin tamamını karıştırın. Hazırladığınız bu harca doğradığınız tavuk etlerini ekleyip …

Devamını oku »

Mantar Borani

Malzemeler: √ 500 gram mantar √ 1 adet kuru soğan √ 2 çorba kaşığı tereyağı √ 1 su bardağı yoğurt √ Tuz, karabiber √ Yarım demet maydanoz Mantar Borani Tarifi; Tereyağında küp doğranmış soğanları ve mantarları soteleyin. Maydanozu kıyıp tuz, karabiber ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş mantarların üzerine dökün.

Devamını oku »

Sebzeli Tarator

Malzemeler 4 adet orta boy havuç 1 demet roka Yarım demet maydanoz 400 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kapya biber Sebzeli Tarator Tarifi: 4 adet havucu soyarak rendeleyin, rendelediğiniz havucu zeytinyağı ile hafif ateşte kavurun. Kapya biberi ince ince doğrayıp kızarmakta olan havuca ekleyin. Birlikte kavurun ve soğutmaya bırakın. …

Devamını oku »