Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 262)

Tarifler

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Malzemesi 2 çorba kaşığı sıvı yağ 4 parça kuzu incik (her biri 400 gram) 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı un 1 adet karanfil 1 adet kakule  Safranlı Pilav İçin: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı kaynar …

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Malzemesi • 800 gram piliç göğüs • 100 gram tereyağı • 1 bağ maydanoz • 50 gram pul biber • 1 paket noodle eriştesi • 200 gram renkli biberler Tavuk Külbastı Tarifi: Tavuk göğüslerini döverek açın ve ızgarada kızartın. Erittiğiniz pul biber, tereyağı ve maydanoz içerisinde marine edin. Sebzeli noodle ile servise sunun.

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Tart

  Közlenmiş Patlıcanlı Tart Malzemeleri; 175 gram un 70 gram tereyağı (soğuk) 3 çorba kaşığı soğuk su 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya taze kekik 1 çay kaşığı tuz 1 küçük kase rendelenmiş keçi peyniri 1 adet yumurtanın sarısı Patlıcanlı Harç İçin: 250 gram hazır közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı krema 1 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir …

Devamını oku »

Mantarlı Mıhlama

Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler Yarım kilo kültür mantarı 2 adet soğan 6 adet domates 3 adet sivri biber 4 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Mantarlı Mıhlama Tarifi: Mantarları suyun altına tutarak yıkayın. İnce parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp …

Devamını oku »

Narlı Patates Salatası

Malzemeler: 9-10 adet orta boy taze patates Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 küçük kase nar tanesi Narlı Patates Salatası Tarifi; Taze patateslerin kabuğunu soyduktan sonra yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal …

Devamını oku »

Izgara Tavuk Hellim Salata

Malzemesi • 200 gram Akdeniz yeşilliği • 80 gram közlenmiş biber • 100 gram kabak • 100 gram patlıcan • 250 gram hellim peyniri • 60 gran sarı biber • 60 gram kırmızı biber Izgara Tavuk Hellim Salata Tarifi: Akdeniz yeşilliği, közlenmiş biberler, dikdörtgen kestiğiniz ve ızgarada kızarttığınız sebzeleri karıştırarak soslayın. En son ızgarada kızarttığınız hellim peynirlerini ilave edin ve …

Devamını oku »

Izgara Sebze Tabağı

Malzemesi • 500 gram kabak • 500 gram patlıcan • 250 gram sarı biber • 250 gram kırmızı biber • 350 gram hellim peyniri • 100 gram domates sos • 100 gram yoğurt Izgara Sebze Tabağı Tarifi: Kabak, patlıcan, biberler ve hellim peynirlerini dikdörtgen şeklinde keserek ızgarada kızartın. Tabağa dizerek üzerlerine fesleğen sos dökün. Domates sos ve yoğurt ile servise …

Devamını oku »

Kuzu Etli Milföy

Malzemesi 6 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı İç malzemesi için: 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 15 gram margarin veya tereyağı 2 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça Sosu için:  2 adet domates 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates püresi Kuzu …

Devamını oku »

Narlı ve Nohutlu Et

Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı nar tanesi 5 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızı biber sos) 5-6 yaprak ıspanak Narlı ve Nohutlu Et Tarifi; Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip sürekli karıştırarak suyunu çekene …

Devamını oku »

Yeşil Soslu Göbek Salata

Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi; Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve servis tabağına bütün olarak yerleştirin. Sos için rendelenmiş keçi peyniri, krema, süt ve kıyılmış naneyi …

Devamını oku »