Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 258)

Tarifler

Makomat Pie

Malzemesi • Bitter çikolata • Tereyağı • Yumurta • Pudra şekeri • Karamelli dondurma • Pötibör bisküvi Makomat Pie Tarifi; Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile eritin. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Beyaz bir mereng yapın. Çikolata eridikten sonra sarısını ilave edin. Merengle, pudra şekeri ve çikolatayı birleştirin. Sonra bir tepsinin zeminine bisküvileri parça haline getirip, serin. Hazırladığınız karışımı kırılmış …

Devamını oku »

Kısır

Kısır Tarifi Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası) 2 çorba kaşığı domates salçası  1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet nane  1 çay bardağı nar ekşisi 2 tatlı kaşığı kimyon Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın) 1,5 su bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: İnce bulguru ılık suda yıkayıp süzün. Diğer işlemleri yapana kadar …

Devamını oku »

Lezita Pratik Şef Ailesi’nin en yeni lezzeti

Hayatın Lezzeti Lezita’nın herkesi mutfağının pratik şefi olmaya davet ettiği, sadece dört dakikada hazırlanan sağlıklı ve güvenilir Pratik Şef Ailesi’ne yepyeni bir lezzet daha eklendi. Lezita’nın Türk mutfağına yenilikçi, lezzetli, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler sunma hedefinin en güzel örneklerinden olan Pratik Şef Ailesi, yepyeni bir ürün ile lezzetlendi. Lezita’nın yeni ürünü Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese …

Devamını oku »

Yemekzevki dergimizin Nisan sayısı çıktı

Yemekzevki Nisan sayısında yine birbirinden güzel, sağlıklı ve tutan tariflerle okuyucularıyla buluşuyor. Birbirinden farklı ve leziz yemek tariflerinin sunulduğu “Yemek Zevki” nisan sayısında, ayın sebzesi köşesinde her derde deva enginar var. Çiçeklerinden lezzetli yemekleri yapılan, köklerinden ilaç elde edilen, tüylü kabuklarının kaynatılması ile saçları güçlendiren, çayından karaciğer hastalarının şifa bulduğu ve daha bir çok faydası olan şifa topu “enginar”. Bahar …

Devamını oku »

YemekZevki Dergimizin Mart Sayısı Çıktı

Yemek Zevki Dergimizin Mart sayısı çıktı. Bu sayıda dikkat çekici konular arasında; Domates kurudu, lezzeti damakları vurdu… Medeniyetlere meydan okuyan Antakya mutfağı… Muhteşem Yüzyılın “muhteşem” yemekleri Şifa niyetine ev yapımı tavuk suyu bulunuyor. Tüm bayilerden temin edebilirsiniz.  Ayrıca abone olmak isteyenler sitemiz üzerinden abone formunu doldurarak kolayca abone olabilirler.

Devamını oku »

Yeni trend içeceğiniz matcha…

  Matcha, Japonya’nın geleneksel çay seremonilerinde kullanılan, aromalı, bir cins ince çekilmiş toz yeşil çay. Tadı,hafif acımtırak, rengi zümrüt yeşili, kokusu ise keskin. Ancak içerdiği mükemmel antioksidanlar ona çaylar arasında apayrı bir yer kazandırmış… Son Paris seyahatimde yine yiyecek/içecek dünyasında ne var ne yok araştırmadaydım. Yenilikleri takibe çalıştım. Şehir öylesine büyük ki her yenilikten, her moda olandan haberdar olmanız mümkün değil. Üstelik günleriniz kısıtlıysa. Paris her zaman canlı yaşayan …

Devamını oku »

Yemek Zevki Dergimizin Şubat Sayısı Çıktı

Yemek Zevki Dergimizin şubat sayısı çıktı. Bu sayıda dikkat çekici konular arasında; Mistik ve cezbedici UZAK DOĞU lezzetleri… Aristokrat bir sebze; Mantar… Beyazperdeden unutulmaz tarifler bulunuyor. Tüm bayilerden temin edebilirsiniz.  Ayrıca abone olmak isteyenler sitemiz üzerinden abone formunu doldurarak kolayca abone olabilirler.

Devamını oku »

Datça’dan Mektup Var!..

Datça’da 17 odalı, Villa Aşina adlı otelin mutfağında Bülent Sancakdar’ın liderliğinde yerli ve yabancı konuklara özel tadı damakta kalacak yemekler pişiyor. Şef Sancakdar mutfağında her zaman geleneksel ile yeniyi bir arada kullanmayı tercih ediyor. Tarsus usulü balkabağı tatlısı ile rokalı pesto sos ile lezzetlenmiş baklava hamuruna sarılı somon Datça’dan gelen ilk tarifler! Baklava Hamuruna Sarılı Pesto Soslu Somon Malzemeler: √ …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz