Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 258)

Tarifler

Buğday Salatası

Malzemeler • 1 su bardağı haşlanmış buğday • 4-5 adet yarı kurutulmuş domates • 1 çorba kaşığı kapari turşusu • Birkaç yaprak taze ve bebe ıspanak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi Buğday Salatası Tarifi: Diri kıvamda haşlanmış buğdayı çukur bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve nar ekşisiyle karıştırın. Ispanakları yıkayıp iyice süzdükten sonra istediğiniz …

Devamını oku »

Fırında Elma Tatlısı

Malzemeler: • 4 adet büyük boy elma • 4 tatlı kaşığı esmer toz şeker • 2 çay kaşığı tarçın • 4 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Fırında Elma Tatlısı Tarifi; Elmaların kabuğunu soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Ortasında hafifçe çukur oluşturun. Elmaları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ve çukurun içine denk gelecek şekilde esmer şekeri, tarçını ve Antepfıstığı içini serpin. …

Devamını oku »

Güllü Pirinçli Sütlaç

Malzemeler √ 1 su bardağı pirinç √ 1 su bardağı toz şeker√ 4 çorba kaşığı gül suyu√ 6 su bardağı süt√ 1 tatlı kaşığı kakule √ 1 tatlı kaşığı zerdeçal Güllü Pirinçli Sütlaç Tarifi: Tencereye sütü koyun ve kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçleri ilave edin. Pirinçler yumuşayınca, şeker ve zerdeçalı ekleyin. Muhallebi piştikten sonra kakule ve gül suyunu ilave edip birlikte …

Devamını oku »

Zencefilli Zümrüt Çorbası

Malzemeler 100 gram tavuk eti 100 gram dolmalık yeşil biber 100 gram havuç 50 gram taze fasulye 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Ceviz boyunda ince rendelenmiş taze zencefil 1,5 litre tavuk suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ Zencefilli Zümrüt Çorbası Tarifi: Bütün sebzeleri kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağı tencereye ilave edin. Soğan, sarımsak …

Devamını oku »

Tombul Tombul Hamsi Kuşu

Malzemeler 1 kilo hamsi Patates püresi için: Yarım kilo patates Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 4-5 dal taze soğan Kızartmak için: Mısır unu ve sıvı yağ Tombul Tombul Hamsi Kuşu Tarifi; Hamsilerinizi temizleyip kılçıklarını çıkartın (Balıkçınızdan rica etseniz harika olur!). Hızlı ve lezzetli patates püresi için patateslerin kabuklarını soyun. Her bir …

Devamını oku »

Osmanlı Usulü Zerde

Malzemesi 4 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 tutam safran 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı (tepeleme) nişasta 1 kahve fincanı dolmalık fıstık Osmanlı Usulü Zerde Tarifi;  Kaynar suyun içine önceden haşlamış olduğunuz pirinci, şekeri ve safranı ilave edin. Birkaç çorba kaşığı suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına …

Devamını oku »

Renkli Börek

Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 2 adet büyük boy havuç • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma • 150 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri • 1 demet kuzukulağı veya roka Sosu için: • 2 adet yumurtanın sarısı • 3 çorba kaşığı sıvı yağ Üzeri için: • Haşhaş tohumu Renkli Börek Tarifi;  Sosu için; Yumurta sarıları ile sıvı yağı karıştırın. …

Devamını oku »

Ayvalı Crumble

  Malzemeler; 25-30 cm’lik kalıp için Ayva tatlısı için: 5 adet ayva 1 litre vişne suyu 2 adet çubuk tarçın 2.5 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı granül meyve çayı (kuşburnu, böğürtlen gibi) Hamuru için: 250 gram un (esmer un tercih edilebilir) 125 gram tereyağı (buzdolabından henüz yeni çıkmış olmalı) 1 adet yumurtanın sarısı Yarım su bardağı yulaf Yarım …

Devamını oku »

Portakallı Haşhaşlı Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 1,5 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı portakal suyu 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı haşhaş 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi; Yumurta, şeker ve bir tutam tuzu mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika kadar …

Devamını oku »

Yaban Mersinli Muffin

Malzemeler: √ 2 adet yumurta √ Yarım su bardağı toz şeker √ Yarım su bardağı yoğurt √ Yarım çay bardağı süt √ 2 çorba kaşığı sıvı yağ √ 100 gram tereyağı √ 2 su bardağı un √ 1 paket kabartma tozu √ 1 paket vanilya √ 1 çay kaşığı karbonat √ 1 su bardağı taze yaban mersini Yaban Mersinli Muffin …

Devamını oku »