Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 259)

Tarifler

Taneli Sebze Çorbası

Malzemeler 1 çay bardağı kırmızı mercimek 1 adet küçük kereviz 1 adet küçük havuç 1 sap pırasa 2 adet domates 2 yemek kaşığı ince bulgur 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kuru nane Taneli Sebze Çorbası Tarifi: Kereviz, havuç ve pırasayı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını tencereye alıp sebzeleri biraz kavurun. Domatesi ekleyip, kırmızı mercimek ve bulguru ilave …

Devamını oku »

Bulgur Pilavı

(4 kişilik)   Hazırlama Süresi: 45 Dakika Pişirme Süresi: 25 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 1 su bardağı bulgur 2 adet domates 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak Tuz Pul biber Kuru reyhan   Bulgur Pilavı Tarifi: Soğanı ve sarımsakları ince kıyın, …

Devamını oku »

Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava

Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet küçük boy kırmızı kuru soğan 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 adet levrek fileto 100 gram patates Yeterli miktarda zeytinyağı, köri tozu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber Balık marine sosu: 100 gram un 50 gram nişasta 10 gram kabartma tozu 1 adet soda Yeteri kadar tuz …

Devamını oku »

Strawberry Heart Freezer

Malzemesi: 150 gram çilek 1 su bardağı buz 6 cl çilek şurubu 1 top çilekli dondurma 1 top kaymaklı dondurma Strawberry Heart Freezer Tarifi: Çilek, buz, çilekli dondurma ve çilek şurubunu blenderde karıştırıp kar haline getirin. Bardağa alın. Üzerine bir top kaymaklı dondurma koyup servise sunun.  

Devamını oku »

Tavuk Sürpriz

Malzemeler 400 gram ince dövülmüş tavuk göğüs eti 150 gram füme jambon 150 gram lor peyniri veya rokfor peyniri İç malzemesi için: 200 gram brokoli 100 gram taze krema 1,5 çay bardağı süt 2 adet yumurta 1,5 çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi 1 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 tatlı kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Tavuk Sürpriz Tarifi: Brokoliyi …

Devamını oku »

Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)

(6 kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Hafta Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 500 gram köy biberi 3-4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 4 çay bardağı sirke 10 çay bardağı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz   Yaz Turşusu (Trakya Yöresi) Tarifi: 10 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke ve damak tadınıza uygun miktarda tuz …

Devamını oku »

Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları

(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 15 Dakika Pişirme Süresi: 5 Dakika Zorluk Derecesi: * Malzemeler 2 paket beyaz çikolata 1 kutu krema 1 adet muz 2 adet kivi 1 kase çilek Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları Tarifi:  Meyveleri iri iri doğrayıp, şişlere geçirin. Çikolata ve kremayı benmari usulü pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ısıtın. Meyve şişlerini sosla beraber servis edin.

Devamını oku »

Avcı Kebabı

Malzemeler 4 adet kemikli tavuk budu 2 su bardağı konserve bezelye 1 adet havuç 250ml. krema Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Avcı Kebabı Tarifi: Tavuk butlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havucu ince kıyın, dereotunu doğrayın. Bir kasede tuz, bezelye, havuç, dereotu, kekik ve kremayı karıştırın. Yarı haşlanmış …

Devamını oku »

Sebzeli Lahana Turşusu

(4 Kişilik)   Hazırlanma Süresi: 1 Ay Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber (tatlı) 500 gram hazırlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 1 demet kereviz yaprağı 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak Ağız tadı kadar tuz 1 su bardağı sirke 5 su bardağı su Sebzeli Lahana …

Devamını oku »

Portakallı Ispanak Salatası

Malzemeler Yarım kilo ıspanak 1 adet portakal 1 küçük kase tuzsuz kaşar loru veya beyaz peynir 1 kase ceviz Sosu için: 1 adet portakal 1 adet limon 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Ispanak Salatası Tarifi; Ispanak yapraklarını ayıkladıktan sonra yıkayıp bir süzgece alın. Yapraklar süzülene kadar sos için gereken portakal ve limonun kabuklarını rendeleyin …

Devamını oku »