Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı

by Yemek Zevki Editör
07 Aralık 2013
in Tarifler
463 30
0
Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pilavvMalzemeler:

• 2 su bardağı pirinç • 1 adet bütün piliç
• 200 gram badem • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 3.5 su bardağı piliç suyu • Tuz, Bağdat karabiber

Hamuru için:

• 125 gram margarin • 2 adet yumurta
• 2.5 su bardağı un • 3 kaşık yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1.5 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tuzu

Hazırlanışı:

Hamuru için; Bütün malzemeler  (margarini tavada hafif eritin) karıştırın. Oldukça yumuşak bir hamur elde edin. İçi için; Bütün tavuğu haşlayın ve küçük parçalara ayırın. Pilavı biraz diri olacak şekilde pişirin. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. Yarısını yağda hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Pilavın içine kuş üzümüyle birlikte karıştırın. Yoğrulan hamuru biri küçük, diğeri büyük olacak şekilde ikiye ayırın. Merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın. Fırına dayanıklı çukur bir bor camda da yapılabilir (ben kek kalıbında yaptım). Kalıbı bol margarinle yağlayın. Haşlanmış bademlerin diğer bir kısmını kalıba yapıştırın. Açtığınız hamuru bor cama yerleştirin (kenarları sarkacak şekilde). Hazır olan pilavdan bir sıra tavuk eti, bir sıra pilav koyarak hafifçe bastırın. İkinci hamur parçasını açın ve üzerini kapatın. Kenarları hava almayacak şekilde sıvayın. Üzerine bolca sıvı yağ sürün. Önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun.

 

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Profiterol

Next Post

İç Pilav

Yemek Zevki Editör

Next Post
İç Pilav

İç Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki