Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 253)

Tarifler

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

irmikli kurabiye

Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte …

Devamını oku »

Cezerye

Malzemeler: • 750 gram havuç • 250 gram ayva • 650 gram şeker • 6 yaprak jelatin • Esmer şeker Hazırlanışı: Havuç ve ayvaları soyup el rendesiyle rendeleyin. Isıtılmış tencereye ayva ile havucu aktarın. İyice kavurduktan sonra şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Ayva ve havuçlar iyice yumuşayınca, robotta püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatıp püreye ekleyin …

Devamını oku »

Kuru Meyveli Yeşil Zengini Kinoa Salatası

Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kinoa 5 yaprak kıvırcık marul Yarım demet roka Yarım demet tere 10 yaprak nane 1 tutam dereotu 10 adet kuru kayısı 5 tane kuru incir Yarım su bardağı çiğ fıstık Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı balsamic sirke   Hazırlanışı:  Kinoanın acı tadını uzaklaştırmak için öncelikle sudan geçirin. Kaynar suda orta ateşte, yaklaşık 10 …

Devamını oku »

Kabak Dolmalı Taze Fasulye

Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet soğan 2 adet orta boy domates 12 adet küçük boy kabak 1 çay bardağı pirinç 1 adet kıyılmış soğan 1 diş sarımsak Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra tuzla iyice ovun. …

Devamını oku »

Upside Down Cheesecake

Malzemeler: • 300 gram labne peynir • 15 gram bal • 150 gram krema • 100 gram badem • 100 gram yulaflı biskuvi • 100 gram şeker • 20 gram tereyağı • Böğürtlen reçeli Hazırlanışı: Badem Şekerin yarısını karamelize edip bademlerle karıştırın. Soğuması için mermer bir yüzeye veya yağlı kâğıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra mutfak robotuyla küçük parçacıklar haline getirin. …

Devamını oku »

Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara

Malzemeler: 8 adet taze asma yaprağı 1 paket çemensiz pastırma 1 paket hellim peyniri 4-5 dal taze soğan 12-15 adet arpacık soğan 10 adet kiraz domates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı nar ekşisi Ceviz içi Birkaç dal maydanoz 2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, beyaz toz biber   Hazırlanışı: Taze soğanları temizleyip doğrayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. …

Devamını oku »

Puf Poğaça

Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket margarin (250 gram) 3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un Peynirli iç malzemesi için: 300 gram beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 adet yumurtanın sarısı Susam, çörekotu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 yemek kaşığı şeker ilave …

Devamını oku »

Ananas Dünyası

Malzemeler: 1 adet taze ananas 1 kase çilek 1 adet muz 2 top fıstıklı dondurma 3-4 adet kurutulmuş erik 1 çorba kaşığı file badem   Hazırlanışı: Ananası enine ikiye kesin. İnce uçlu bir bıçak yardımı ile içini özenle kesin ve küp şeklinde doğrayın. Çilekleri temizleyip istediğiniz şekilde kesin. Muzu da dilimleyin. Meyveleri bir kasede file bademle birlikte harmanlayın. İçlerini boşalttığınız …

Devamını oku »

Tavuklu Yaz Salatası

 Malzemeler: Birkaç yaprak marul 2 adet orta boy domates 100 gram taze keçi peyniri 2 adet salatalık 5-6 adet kurutulmuş erik 1-2 dal taze nane yaprağı 2 adet rendelenmiş domates 1 adet tavuk göğüs eti Tuz, taze çekilmiş karabiber Sosu için: Yarım limonun suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen Datça sızma zeytinyağı) Tuz   Hazırlanışı: Tavuk etini rendelenmiş domatesle birlikte …

Devamını oku »

Tahinli Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 4 çorba kaşığı tahin 2,5 su bardağı un Üzeri için: 1 kahve fincanı ceviz içi 1-2 çorba kaşığı tahin Hazırlanışı: Önce şekeri ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın. Sonra kalan malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »