Malzemeler 4 su bardağı un 1,5 kahve fincanı süt 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Süt ile yumurtaları çukur bir kabın içinde mikser yardımıyla çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları yağlı kağıt serili …
Devamını oku »Tarifler
Mantı
Malzemeler: • 1 adet yumurta • 2 su bardağı un • 1 su bardağı su • Tuz İç Malzemesi: • 200 gram kıyma • 1 adet büyük boy soğan • Tuz, karabiber Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsiye alın. İç malzemesi …
Devamını oku »Herise
Malzemeler Yarım kilo kuru buğday Yarım kilo kuzu kuşbaşı yada tavuk eti 10 su bardağı su Yeterince sade yağ Kaya tuzu Hazırlanışı Buğdayı geceden ıslatın.Kuzu kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun. 1.5 saat piştikten sonra süzdüğünüz buğdayı ilave edin.Altı kısık olarak 1 saat daha pişirin.Lapa kıvamında olmasına dikkat edin.Su gerekirse su ilave edin.Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık …
Devamını oku »Antrkotlu Sebze Dizmesi
Malzemeler: 1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş) 3 adet orta boy havuç 1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber 500 gram orta boy kabak 500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı) 1 kilo orta boy patlıcan 1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi) 1 dal taze kekik 2-3 dal taze reyhan 2-3 dal taze fesleğen 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Portakallı Çörek
Malzemeler: • 2 adet büyük boy portakal • 2 adet yumurta • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 250 gram tereyağı • 1 su badağı toz şeker • 3-3,5 su bardağı un Hazırlanışı: Portakallardan bir tanesinin kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuklarını soyup içini irice rendeleyin. Mikserde çırpılmış yumurta aklarını, küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını ve şekeri ekleyip karıştırırın. …
Devamını oku »Badem Helvası
Malzemeler 3 su bardağı badem içi 4 su bardağı parça şeker Tahta havan Hazırlanışı Badem içlerini sıcak suda 10 dakika ıslayın. Islanan badem içlerini soyun ve havana alın. Badem içlerini havada yağını bırakıp pelte haline gelene kadar dövün.Dövdüğünüz badem içlerini bir tepsiye dökün.Parça şekeri de havanda dövüp iyice un haline gelince badem içlerine ilave edin.Badem içi ve şekeri yoğurmaya …
Devamını oku »Ispanaklı Bulgurlu Borani
Malzemeler 1 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak Kaya tuzu Hazırlanışı Ispanakları iyice yıkayın.Yıkadığınız ıspanakları gelişigüzel doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.Soğan kavrulunca ıspanakları ilave edin ve beraber kavurun.Ispanaklar sönünce üzerine tuz, bulgur ve suyu ilave edin.Tenceredekileri karıştırıp kapağını …
Devamını oku »Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle
Malzemeler: • 500 gram uykuluk (tercihen kuzu) • 4 adet limon • 200 gram şeker • 200 ml. su • 250 gram ince bulgur • 250 ml. sebze suyu • 3 dal taze kekik • 4 yaprak taze nane • 50 ml. zeytinyağı • 25 ml. nar ekşisi • 20 gram tereyağı • 1 çay kaşığı şeker • Kimyon • …
Devamını oku »İrmikli ve Limonlu Kurabiye
Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte …
Devamını oku »Cezerye
Malzemeler: • 750 gram havuç • 250 gram ayva • 650 gram şeker • 6 yaprak jelatin • Esmer şeker Hazırlanışı: Havuç ve ayvaları soyup el rendesiyle rendeleyin. Isıtılmış tencereye ayva ile havucu aktarın. İyice kavurduktan sonra şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Ayva ve havuçlar iyice yumuşayınca, robotta püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatıp püreye ekleyin …
Devamını oku »