Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba kaşığı esmer toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Üzeri için; Labne ile pudra …
Devamını oku »Tarifler
Kuzu Külbastı
Malzemeler: 800 gram kuzu eti 4 dal taze biberiye 4 dal taze kekik 2 adet domates 4 adet sivri biber 4 adet patlıcan 100 gram tereyağı 200 gram un 1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri Tuz, beyaz toz biber 4 dilim milföy hamuru Hazırlanışı: Milföy hamurlarını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıplara sararak fırında kızartın. Kalıptan dikkatlice çıkartarak daha sonra …
Devamını oku »Kuşağzı Mantı
Malzemeler: 500 gram un Tuz, beyaz toz biber 4 adet yumurta 80 gram su 400 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak Sumak, kuru nane 4 çorba kaşığı domates sos 2 çorba kaşığı tereyağı 1 büyük kase yoğurt Taze nane yaprakları Hazırlanışı: Hamur için; Unu, tuzu ve beyaz biberi eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp …
Devamını oku »İncirli Puding ve Tiramisu
Malzemeler İncirli Muhallebisi İçin: 1 litre süt 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 4 adet siyah incir Çikolatalı Tiramisu İçin: 3 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı toz şeker 120 gram mascarpone peyniri 1 su bardağı krema 160 gram bitter çikolata Hazırlanışı: İncirli muhallebi için; Sütü, nişastayı, unu, …
Devamını oku »Orman Meyveleri Karışımı
Malzemeler: 1 su bardağı çilek suyu 2 su bardağı vişne suyu 1 çay bardağı elma suyu 1 şişe soda 1 adet limonun suyu Taze nane yaprakları 2 adet kırmızı erik Hazırlanışı: Meyve sularını iyice karıştırdıktan sonra sürahiye aktarın. Sodayı, nane yapraklarını ve dilimlenmiş kırmızı erikleri ekleyin. Karıştırıp soğuk servis yapın.
Devamını oku »Taze İncir Reçeli
Malzemeler 10 adet siyah incir 10 çorba kaşığı toz şeker Yarım limon Taze İncir Reçeli Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp süzdükten sonra dörde bölün ve tencereye aktarın. Üzerine şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 6 saat kadar bekletin. Bekleme süreci bittiğinde ocağa alın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon suyunu ekleyin. Kaynatıp ocaktan alın.
Devamını oku »Yeşil Limonlu Limonata
Malzemeler: 6 adet limon 2 adet yeşil limon 200 gram toz şeker Taze nane yaprakları 1 adet portakalın suyu 2 litre kaynar su Hazırlanışı: Limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını rendeleyin ve limonların tümünü sıkın. Limon suyunu, portakal suyunu, kaynar suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kasede karıştırın. Üzerine kapatıp 1 gün boyunca bekletin. Portakal kabuğu, taze nane ve …
Devamını oku »Sumak Ekşili Acur Dolması
Malzemeler 300 gram iri kıyım kuzu eti 150 gram pirinç 3 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı biber salçası 1 demet maydanoz 100 gram tane sumak 15 adet kurutulmuş acur 3 adet domates Tuz, karabiber Pul biber Hazırlanışı Önce acurlarınızı ılık su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Pirinci yıkayıp, eti, salçayı, maydanozu, domatesi ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce baharatlarla karıştırın …
Devamını oku »İncirli ve Şeftalili Tart
Malzemeler: Hamuru İçin: 1,5 su bardağı un Bir tutam tuz 125 gram tereyağı 4 çorba kaşığı soğuk su Kreması için: 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Bir tutam tuz 2 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı soğuk su 1 kahve fincanı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Üzeri İçin: 1 adet büyük boy …
Devamını oku »Sömelek Köfte
Malzemeler 500 gram bulgur 100 gram un 250 gram yoğurt 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Öncelikle bulgurunuzu kaynar su ile ıslatıp şişmesini sağlayın ve bulgurlar şişince unu ve baharatları ilave edip karışımı iyice yoğurun. Köfte kıvamına gelince elinizle şekil verin ve tabağınıza dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp, …
Devamını oku »