Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bol Kekikli Kavurma

Bol Kekikli Kavurma

0191Malzemeler:
• 800 gram iri parçalı kuzu eti
• 12-15 adet arpacık soğan
• 5-6 diş sarımsak
• 1 adet dolmalık yeşil biber
• 1 adet dolmalık kırmızı biber
• 10-12 adet kiraz domates
• Birkaç dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı kuru kekik
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• Tuz, tane karabiber, kimyon

Hazırlanışı:
Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Dolmalık biberleri de temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri 5 dakika boyunca suyu çekene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla soğanı, sarımsakları, taze kekik ile kuru kekiği ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1-2 çay bardağı sıcak suyu, tuzu, taze biberiyeyi ve baharatını ekleyin. Ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir