Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 246)

Tarifler

Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara

Malzemeler: 8 adet taze asma yaprağı 1 paket çemensiz pastırma 1 paket hellim peyniri 4-5 dal taze soğan 12-15 adet arpacık soğan 10 adet kiraz domates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı nar ekşisi Ceviz içi Birkaç dal maydanoz 2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, beyaz toz biber   Hazırlanışı: Taze soğanları temizleyip doğrayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. …

Devamını oku »

Puf Poğaça

Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket margarin (250 gram) 3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un Peynirli iç malzemesi için: 300 gram beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 adet yumurtanın sarısı Susam, çörekotu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 yemek kaşığı şeker ilave …

Devamını oku »

Ananas Dünyası

Malzemeler: 1 adet taze ananas 1 kase çilek 1 adet muz 2 top fıstıklı dondurma 3-4 adet kurutulmuş erik 1 çorba kaşığı file badem   Hazırlanışı: Ananası enine ikiye kesin. İnce uçlu bir bıçak yardımı ile içini özenle kesin ve küp şeklinde doğrayın. Çilekleri temizleyip istediğiniz şekilde kesin. Muzu da dilimleyin. Meyveleri bir kasede file bademle birlikte harmanlayın. İçlerini boşalttığınız …

Devamını oku »

Tavuklu Yaz Salatası

 Malzemeler: Birkaç yaprak marul 2 adet orta boy domates 100 gram taze keçi peyniri 2 adet salatalık 5-6 adet kurutulmuş erik 1-2 dal taze nane yaprağı 2 adet rendelenmiş domates 1 adet tavuk göğüs eti Tuz, taze çekilmiş karabiber Sosu için: Yarım limonun suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen Datça sızma zeytinyağı) Tuz   Hazırlanışı: Tavuk etini rendelenmiş domatesle birlikte …

Devamını oku »

Tahinli Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 4 çorba kaşığı tahin 2,5 su bardağı un Üzeri için: 1 kahve fincanı ceviz içi 1-2 çorba kaşığı tahin Hazırlanışı: Önce şekeri ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın. Sonra kalan malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Dana Ciğeri, Patates Püresi ve Bezelyeyle

Malzemeler: • 1 kilo dana ciğeri • 500 gram bezelye • 200 gram dana prosciutto • 750 gram patates • 350 gram tereyağı • 350 ml. krema Hazırlanışı: Dana ciğeri Ciğerlerin üzerindeki zarları temizleyin. 1,5 cm. kalınlığında dilimledikten sonra tuzlayın. Tavayı ısıtıp içine az ayçiçeği yağı ekleyin. Tuzladığınız ciğerlerin her iki tarafını tavada birer dakika karamelize edin. Ceviz büyüklüğünde tereyağı …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Karışık Dolma ve Sarma

Malzemeler: 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 tatlı kaşığı yer fıstığı 3 adet soğan 3 kahve fincanı pirinç 5-6 dal maydanoz 5-6 dal dereotu Kuru nane, yeni bahar, tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı toz şeker 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 su bardağı su   Hazırlanışı: Soğanları soyup kıydıktan sonra geniş bir tencerede ayçiçeği yağı ile …

Devamını oku »

Sultan Sarma

Malzemeler: 1 adet kuzu kol 250 gram dana kıyma 250 gram kuzu kıyma 50 gram Antep fıstığı içi 1 adet yumurta 3 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz, beyaz biber   Hazırlanışı: Kuzu etini kol kemiğinden ayırın. Tuz ve beyazbiber ile tatlandırın. Çukur bir kabın içine kıymaları, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış sarımsakları, Antep fıstığı içini, tuzu ve baharatı ekleyin. İyice …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler: 1 litre süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1,5 çay bardağı pirinç 2 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı çam sakızı 4 top çilekli dondurma 1 kase hazır pişmaniye 1 adet kağıt helva   Hazırlanışı: Pirinci, şekeri ve çam sakızını sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. İyice karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. Nişastayı, birkaç kaşık su …

Devamını oku »