Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 245)

Tarifler

Antrkotlu Sebze Dizmesi

Malzemeler: 1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş) 3 adet orta boy havuç 1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber 500 gram orta boy kabak 500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı) 1 kilo orta boy patlıcan 1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi) 1 dal taze kekik 2-3 dal taze reyhan 2-3 dal taze fesleğen 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Portakallı Çörek

Malzemeler: • 2 adet büyük boy portakal • 2 adet yumurta • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 250 gram tereyağı • 1 su badağı toz şeker • 3-3,5 su bardağı un Hazırlanışı: Portakallardan bir tanesinin kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuklarını soyup içini irice rendeleyin. Mikserde çırpılmış yumurta aklarını, küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını ve şekeri ekleyip karıştırırın. …

Devamını oku »

Badem Helvası

Malzemeler 3 su bardağı  badem içi 4 su bardağı parça şeker Tahta havan   Hazırlanışı  Badem içlerini sıcak suda 10 dakika ıslayın. Islanan badem içlerini soyun ve havana alın. Badem içlerini havada yağını bırakıp pelte haline gelene kadar dövün.Dövdüğünüz badem içlerini bir tepsiye dökün.Parça şekeri de havanda dövüp iyice un haline gelince badem içlerine ilave edin.Badem içi  ve şekeri yoğurmaya …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgurlu Borani

Malzemeler 1 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak Kaya tuzu   Hazırlanışı Ispanakları iyice yıkayın.Yıkadığınız ıspanakları gelişigüzel doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.Soğan kavrulunca ıspanakları ilave edin ve beraber kavurun.Ispanaklar sönünce üzerine tuz, bulgur ve suyu ilave edin.Tenceredekileri karıştırıp kapağını …

Devamını oku »

Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle

Malzemeler: • 500 gram uykuluk (tercihen kuzu) • 4 adet limon • 200 gram şeker • 200 ml. su • 250 gram ince bulgur • 250 ml. sebze suyu • 3 dal taze kekik • 4 yaprak taze nane • 50 ml. zeytinyağı • 25 ml. nar ekşisi • 20 gram tereyağı • 1 çay kaşığı şeker • Kimyon • …

Devamını oku »

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

irmikli kurabiye

Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte …

Devamını oku »

Cezerye

Malzemeler: • 750 gram havuç • 250 gram ayva • 650 gram şeker • 6 yaprak jelatin • Esmer şeker Hazırlanışı: Havuç ve ayvaları soyup el rendesiyle rendeleyin. Isıtılmış tencereye ayva ile havucu aktarın. İyice kavurduktan sonra şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Ayva ve havuçlar iyice yumuşayınca, robotta püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatıp püreye ekleyin …

Devamını oku »

Kuru Meyveli Yeşil Zengini Kinoa Salatası

Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kinoa 5 yaprak kıvırcık marul Yarım demet roka Yarım demet tere 10 yaprak nane 1 tutam dereotu 10 adet kuru kayısı 5 tane kuru incir Yarım su bardağı çiğ fıstık Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı balsamic sirke   Hazırlanışı:  Kinoanın acı tadını uzaklaştırmak için öncelikle sudan geçirin. Kaynar suda orta ateşte, yaklaşık 10 …

Devamını oku »

Kabak Dolmalı Taze Fasulye

Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet soğan 2 adet orta boy domates 12 adet küçük boy kabak 1 çay bardağı pirinç 1 adet kıyılmış soğan 1 diş sarımsak Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra tuzla iyice ovun. …

Devamını oku »

Upside Down Cheesecake

Malzemeler: • 300 gram labne peynir • 15 gram bal • 150 gram krema • 100 gram badem • 100 gram yulaflı biskuvi • 100 gram şeker • 20 gram tereyağı • Böğürtlen reçeli Hazırlanışı: Badem Şekerin yarısını karamelize edip bademlerle karıştırın. Soğuması için mermer bir yüzeye veya yağlı kâğıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra mutfak robotuyla küçük parçacıklar haline getirin. …

Devamını oku »