Malzemeler: • 2 kilo balkabağı • 2 kilo toz şeker • 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: Balkabağının kabuğunu soyup istediğiniz şekilde parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek şekilde şeker serpin, karanfil tanelerini ekleyin. Vaktiniz varsa tencerenin kapağını kapatıp sulanması için bu şekilde birkaç saat bekletin. Vaktiniz yoksa direkt ocağa alın. En kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp oda ısısında soğumaya bırakın. Daha …
Devamını oku »Tarifler
Yeşil Fıstıklı Vanilyalı Panna Cotta
Malzemeler: • 10 gram süt • 25 gram krema • 5 gram şeker • 3 gram yaprak jelatin • 1 adet çubuk vanilya • 10 gram toz yeşil fıstık • Fıstık taneleri (süslemek için) Hazırlanışı Süt, krema, şeker ve çubuk vanilyayı karıştırarak kaynatın. Yaprak jelatini ıslatıp yumuşatın ve tavada eritin. Karışıma ilave edin. Kalıba karışımın yarısını doldurun diğer yarısını da toz yeşil fıstığı ekleyerek …
Devamını oku »Kakaolu Mantar Kurabiye
Malzemeler: • 500 gram fındık tozu • 400 gram pudra şekeri • 4 adet yumurtanın beyazı • 35 gram kakao Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yuvarlak bir şekil verin. Pudra şekerine bulayın. 200 derecede 6 dakika pişirin.
Devamını oku »Hellim Peynirli Arpacık Soğanlı Soman Balığı
Malzemeler: • 800 gram somon • 100 gram hellim peyniri • 3 yemek kaşığı un • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 adet pancar • 100 gram arpacık soğan Hazırlanışı: Somonların kılçıklarını tamamen ayıkladıktan sonra çok hafif unlayarak ızgarada veya tavada pişirin. Hellim peynirlerini de aynı şekilde kızartın. Arpacık soğanları pancarla birlikte rengi dönene kadar kaynatın. Somon, hellim peyniri, …
Devamını oku »Bisküvi Evi
Malzemeler: Kurabiye Malzemeleri: • 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 paket vanilya • 4 su bardağı un Royal Icing Malzemeleri: • 3 adet yumurtanın akı • 2 çorba kaşığı gerçek limon suyu • 3,5 su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Mikserin hamur yoğurma …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Malzemeler: • 45 gram krem peynir • 45 gram süt krema • 15 gram toz şeker • Yarım yumurta • 7 gram limon suyu Alt taban bisküvisi: • 3 gram tereyağı • 3 gram şeker • 4 gram pirinç ceviz • 6 gram un Hazırlanışı: Bisküvi malzemelerinin hepsini yoğurun. Bir ufak tepsiye koyup 170 derecede kızarana kadar pişirip soğutun. Kalıbın altına tabanına …
Devamını oku »Kuzu Kafkas Kebabı
Malzemeler: • 500 gram kuzu eti • 2 adet soğan • 2 adet sarımsak • Sivri biber • Domates • Kaypa biber • Kekik, köri, tuz Krep İçin: • Yarım litre süt • 5 adet yumurta • 5 yemek kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Tuz, şeker Sosu için: • 1 kase yoğurt • 1 diş sarımsak …
Devamını oku »Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin
Malzemeler: • 20 gram süt krema • 30 gram beyaz çikolata • 45 gram çırpılmış kremşanti • Frambuaz • 3 gram yaprak jelatin Sosu için: • 4 gram frambuaz • 5 gram şeker Hazırlanışı: Süt kremasını kaynatın. Ocaktan alın. Çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Kremşantiyi mikserde kabartıp süt kremasına ekleyin. Yaprak jelatinleri soğuk suda eritip yumuşatın. Suyunu süzüp kısık ateşte …
Devamını oku »California Maki
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) • 60 gram salatalık • 40 gram avokado • 50 gram somon füme Hazırlanışı: Pilav …
Devamını oku »Balsamik Soslu Piliç
Malzemeler: • 800 gram piliç bonfile • Balsamik sirke • Sıvı yağ • Kekik, • Göbek salata • Domates • Salatalık mısır Hazırlanışı: Tavukları yekpare şekilde açıp balsamik sirke, sıvı yağ ve kekik ile marine edin. Tavada kızartın. Göbek salata, domates ve mısırdan bir salata yapın. İçerisine balsamik sirke, sıvı yağ, kekik ve tuz katın. Pişen tavukları jülyen dilimleyip salatanın üzerine dizin. Salatanız servise hazırdır.
Devamını oku »