Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 241)

Tarifler

Peynirli ve Kaymaklı Börek

Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 300 gram ufalanmış beyaz peynir • 100 gram lor peyniri Sosu İçin: • 100 gram kaymak • 2 adet yumurta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Peynirleri bir kapta karıştırın. İsteğe göre birkaç dal kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde spatula ile sürün. Daha sonra …

Devamını oku »

Çikolatalı Kek

Malzemeler: • 100 gram bitter kuvertür çikolata • 50 gram krem çikolata • 100 gram tereyağı • 150 gram toz şeker • 1 paket vanilya • 1 tutam tuz • 1 paket kabartma tozu • 3 adet yumurta • 90 gram un Üzerini İçin: • Rendelenmiş Hindistan cevizi • Çilek reçeli (isteğe göre) • Antep fıstığı içi Hazırlanışı: Tereyağını kuvertür …

Devamını oku »

Kestaneli Sufle

Malzemeler: • 2 adet yumurta • 2 adet yumurta sarısı • 50 gram şeker (Bu malzemeler mikserde kabarıncaya kadar çırpılır.) Ayrı bir kapta; • 75 gram tereyağı • 100 gram sütlü çikolata (Bu malzemeler eritilir.) • 20 gram fındık tozu • 30 gram un • 60 gram kırık kestane Hazırlanışı Kabarttığımız yumurtalara, erittiğimiz çikolata ve tereyağını ilave ederiz. Daha sonra diğer malzemeleri …

Devamını oku »

Damla Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler: • 125 gram tuzsuz tereyağı • 1 adet yumurtanın sarısı • 1,5 çay bardağı pudra şekeri • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 1 çorba kaşığı kakao • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 çay bardağı damla çikolata • 2-2,5 su bardağı un Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşattıktan sonra pudra şekeri ve yumurta sarısı ile krema kıvamına …

Devamını oku »

Balkabağı Reçeli

Malzemeler: • 1 kilo balkabağı (temizlenmiş) • 1 kilo toz şeker • 4 çay bardağı su • 2 dal tarçın kabuğu • 2 adet karanfil tanesi Balkabağı Reçeli Hazırlanışı: Temizlenmiş balkabağını küçük küpler halinde doğrayın. 1 kilo şekeri, tarçın kabuğunu, karanfil tanesini ve 4 çay bardağı suyu geniş bir tencereye aktarın. Şeker eriyip şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dakika kaynatın. Küpler halinde doğradığınız balkabaklarını yoğun kıvama gelmiş kaynayan şerbetin içine …

Devamını oku »

Ekmek Pizzası

Malzemeler: • 2 adet hazır ekmek hamuru • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 dal taze kekik Üzeri İçin: • 1 çorba kaşığı ajvar sos • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı • 1 tutam taze kekik • 2 adet sivri biber • 4 adet sosis • 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu zeytinyağı ilave ederek yoğurun. Taze kekiği yaprak …

Devamını oku »

Dana Külbastı

Malzemeler: • 400 gram bonfile • 500 gram ıspanak • 2 adet (Haşlanmış) patates • 2 adet kuru Soğan • 1 çorba kaşığı soya sos • 1 çay kaşığı kekik • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Bonfile, ince dilimler halinde hazırlanır. 2 çorba kaşığı sıvı yağ, kekik, karabiber ve soya sosu ile marine edilip dolapta 1 …

Devamını oku »

Vişneli Kek

Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 su bardağı un • 1 çay bardağı buğday nişastası • Yarım çay kaşığı karbonat • 1 paket kabartma tozu Vişneli Karışım İçin: • 1 su bardağı dondurulmuş vişne (çekirdeksiz) • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası • 2 …

Devamını oku »

Cevizli Ispanaklı Kanat Dolması

Malzemeler: • 20 adet tavuk kanat • 500 gram ıspanak • 100 gram ceviz • 2 adet orta boy kuru soğan • 2 adet kırmızı kaypa biber • Karabiber, tuz, sıvı yağ Hazırlanışı: Tavuk kanatları kemiklerinden sıyırın. Daha sonra soğan, kaypa biber ve ıspanak ile sote edip baharatları ve cevizi edin. Harcı kanatlara doldurun. 180 dereceye ayarlı fırında ortalama 25 dakika süreyle pişirin.  

Devamını oku »

Acukalı Rulo Çörek

Malzemeler: • Yarım su bardağı sıvı yağ • 125 gram margarin • 2 adet yumurta • Yarım çay bardağı yoğurt • Yarım paket yaş maya • 1 çorba kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 su bardağı un İç Malzemesi: • 1 kase acuka (Zeytin ezmesi, çikolata kreması da tercih edebilirsiniz) Üzeri İçin: • 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »
Deneme bonusu