Malzemeler: • 45 gram krem peynir • 45 gram süt krema • 15 gram toz şeker • Yarım yumurta • 7 gram limon suyu Alt taban bisküvisi: • 3 gram tereyağı • 3 gram şeker • 4 gram pirinç ceviz • 6 gram un Hazırlanışı: Bisküvi malzemelerinin hepsini yoğurun. Bir ufak tepsiye koyup 170 derecede kızarana kadar pişirip soğutun. Kalıbın altına tabanına …
Devamını oku »Tarifler
Kuzu Kafkas Kebabı
Malzemeler: • 500 gram kuzu eti • 2 adet soğan • 2 adet sarımsak • Sivri biber • Domates • Kaypa biber • Kekik, köri, tuz Krep İçin: • Yarım litre süt • 5 adet yumurta • 5 yemek kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Tuz, şeker Sosu için: • 1 kase yoğurt • 1 diş sarımsak …
Devamını oku »Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin
Malzemeler: • 20 gram süt krema • 30 gram beyaz çikolata • 45 gram çırpılmış kremşanti • Frambuaz • 3 gram yaprak jelatin Sosu için: • 4 gram frambuaz • 5 gram şeker Hazırlanışı: Süt kremasını kaynatın. Ocaktan alın. Çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Kremşantiyi mikserde kabartıp süt kremasına ekleyin. Yaprak jelatinleri soğuk suda eritip yumuşatın. Suyunu süzüp kısık ateşte …
Devamını oku »California Maki
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) • 60 gram salatalık • 40 gram avokado • 50 gram somon füme Hazırlanışı: Pilav …
Devamını oku »Balsamik Soslu Piliç
Malzemeler: • 800 gram piliç bonfile • Balsamik sirke • Sıvı yağ • Kekik, • Göbek salata • Domates • Salatalık mısır Hazırlanışı: Tavukları yekpare şekilde açıp balsamik sirke, sıvı yağ ve kekik ile marine edin. Tavada kızartın. Göbek salata, domates ve mısırdan bir salata yapın. İçerisine balsamik sirke, sıvı yağ, kekik ve tuz katın. Pişen tavukları jülyen dilimleyip salatanın üzerine dizin. Salatanız servise hazırdır.
Devamını oku »Yeşil Çay Dondurması
Malzemeler: • 100 gram vanilyalı dondurma • 1 çorba kaşığı yeşil çay tozu • Vişne ya da şeftalili hazır sos Hazırlanışı: Vanilyalı dondurmayı oda ısısında kısa bir süre beklettikten sonra yeşil çay tozu ile iyice karıştırın. Servis kasesine boşalttığınız dondurmayı 20 dakika süreyle dondurucuda bekletip servis edin. Arzu ederseniz üzerini vişne ya da şeftalili sos ile dekore edebilirsiniz.
Devamını oku »Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması
Malzemeler: • 10 adet kurutulmuş patlıcan • 10 adet kurutulmuş domates • 4-5 adet soğan • 3 baş sarsmak • 2 yemek kaşığı domates salçası • 2 yemek kaşığı biber salçası • 2 su bardağı pirinç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 yemek kaşığı toz şeker • 2 su bardağı sıcak su • Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz • 2 …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler: • 400 gram salamura yaprak • 500 gram pirinç 1 demet maydanoz • 5 adet soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 2-3 diş sarımsak • Tuz, yenibahar, kuru nane • Yarım demet taze nane • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 çay bardağı zeytinyağı • …
Devamını oku »Pancarlı Püre
Malzemeler: • 2 adet orta boy haşlanmış pancar • 4 adet büyük boy patates • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat • Tuz Hazırlanışı: Patatesleri soyup tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp iyice haşlayın; rendelenmiş pancarları, tereyağını, tuzu ve muskatı ekleyin. Blender yardımı ile iyice çırpın. Püreyi yıldız uçlu sıkma torbasına alın. Dekoratif bir şekilde servis kasesine …
Devamını oku »Tobiko Gunkan
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın …
Devamını oku »