Malzemeler: 8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde) Deniz tuzu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet sivribiber 2 diş sarımsak 250 gram kelle peyniri 30 gram keş peyniri Yarım demet dereotu 2 adet közlenmiş kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 4-5 adet salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından …
Devamını oku »Tarifler
Meraklısına Paella Tarifi
Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …
Devamını oku »Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon
Malzemeler: 4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde) 8 adet hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gram tereyağı Rokalı Pesto İçin: 1 demet roka yaprağı 2 adet ardıç yemişi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 2 diş sarımsak Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı Çeyrek su bardağı krem peynir Tuz,karabiber Hazırlanışı: Pesto sos …
Devamını oku »Narlı somon
Malzemeler: 2 çay kaşığı öğütülmüş kakule 2 adet yıldız anason 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet narın taneleri Yarım fincan ince kıyılmış taze soğan 3 çorba kaşığı misket limonu suyu 2 çay kaşığı ince doğranmış acı yeşilbiber 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet avakado (küp doğranmış) 1 adet marul göbeği (süsleme için) 2 adet orta boy …
Devamını oku »Balkabağı Marmelatı
Balkabağı Marmelatı İçin Malzemeler: Yarım kilo balkabağı Yarım kilo toz şeker 1 su bardağı su 1 adet tarçın çubuğu 2-3 adet karanfil tanesi 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon suyu Balkabağı Marmelatı Hazırlanışı: Balkabağını temizleyin. İster rendeleyin isterseniz de rondoda ezin.Tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini atın. Tencerenin kapağını kapatın, oda ısısında bu şekilde bir …
Devamını oku »Balkabaklı Dizme Börek
Malzemeler: 5 adet yufka 3-4 dilim balkabağı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş ) 1 tatlı kaşığı tarçın 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin. Yufkaları 4 parmak genişliğinde …
Devamını oku »Orman Meyveli Elmasiye
Malzemeler: 1 litre su 200 gram toz şeker 40 gram jelâtin 200 gram taze orman meyveleri 50 gram frenk üzüm Hazırlanışı: Su ve şekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk suda çözdürdüğünüz jelatini şekerli karışıma ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Orman meyvelerini slikon esnek bir kabın içine yerleştirin. Kabın içini şekerli karışım ile doldurun. Kıvam alana dek buzdolabında …
Devamını oku »Izgara Bonfile
Malzemeler: 180 gram bonfile 200 gram taze ıspanak 25 gram soğan 1 adet bebe havuç 1 adet bebe kabak 2 adet taze kuşkonmaz 2 çorba kaşığı krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. İnce kıyılmış soğanla birlikte tavada sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Garnitürünüz hazırdır. Küçük boy kabağı, taze kuşkonmazı ve …
Devamını oku »İncir Dolması
Malzemeler: 12-15 adet kuru incir 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kaynar su 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı yenibahar (silme) 1 çay kaşığı tarçın (silme) 1 çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Kuru incirleri sıcak …
Devamını oku »Somon Tartar
Malzemeler: 100 gram taze somon fileto (ayıklanıp derisi temizlenmiş) 25 gram kapari çiçeği 25 gram salatalık turşusu 20 gram kırmızı soğan 1 tutam kıyılmış dereotu 2 çorba kaşıgı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Somon filetoyu tavla zarı şeklinde kesin. Kapariyi, salatalık turşusunu, ayıklanmış derisiz taze somon fileto tavla zarı kadar doğrayın. Kapariyi, çok ince …
Devamını oku »