Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Izgara Kalamar

Izgara Kalamar

1522

Malzemeler:

1 adet büyük boy tüp kalamar

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme)

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber

1 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Sarımsağı soyup havanda ezin. İrici dilimlenmiş kalamarı  çukur bir tabağa aktarın. Havanda ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatı ilave edin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra tereyağı ile tavada kızartın. Soğumadan hemen servis yapın.

 

 

OKU ➤  Gaggenau Almanya’nın lüks marka sıralamasında 6. oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir