Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Prodüksiyon: İnci BAK Pancar Turşusu (1 Büyük Kavanoz İçin) Malzemeler: 2 demet pancar (12-15 adet) 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 baş sarımsak Su Hazırlanışı: Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin. Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika …
Devamını oku »Tarifler
Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram temizlenmiş hamsi 5-6 dal maydanoz 5-6 dal dereotu 1 dal dağ kekiği 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 adet limon Deniz Börülcesi İçin: 2 demet deniz börülcesi 1 çorba kaşığı sirke 2 diş sarımsak 1 adet limonun …
Devamını oku »Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti
Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Hazırlanışı: Garnitürü için; …
Devamını oku »Yoğurtlu Pirinç Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …
Devamını oku »Fırında Palamut
(4 Kişilik) Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK Malzemeler: 2 adet palamut (Fileto halinde) 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sosu İçin: 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı hardal 2 dal taze soğan 7-8 dal dereotu 1 çorba kaşığı kapari 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyup ince ince dilimleyin …
Devamını oku »Peynirli Poğaça
Yapım: Özgür BAKIR (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak un …
Devamını oku »Pirinçli Etli Börek
Malzemeler: Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kadar tuz İç Malzemesi: 350 gram yağsız kıyma 1 baş kuru soğan 1 kahve fincanı USA Calrose Pirinç 1 yemek kaşığı margarin Tuz, karabiber Üzeri İçin: Yumurta sarısı ve çörek otu Hazırlanışı: Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip …
Devamını oku »Pirinçli Havuçlu Çorba
Malzemeler: 2 orta boy havuç 1 su bardağı USA Rice Calrose Pirinci Karabiber, tuz ½ su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı 2/3 su bardağı et suyu 1 bardak su Hazırlanışı: Tencerede yağı erittikten sonra 3 bardak et suyu ve 1 bardak suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca da pirinci ve rendelediğiniz havucu tuz ile birlikte ilave …
Devamını oku »Kıyma Soslu Usa Calrose Pirinçli Pilav
Malzemeler: 2 çay bardağı bardak et suyu veya tavuk suyu 2 su bardağı USA Calrose Pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Sosu İçin: 250 dana kıyma 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye 50 gram taze kaşar peyniri Hazırlanışı: Sade pilav hazırlayın. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve …
Devamını oku »Kuru Üzümlü ve Fındıklı Kek
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK 8 Dilim İçin Malzemeler: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya Yarım çay bardağı kuru üzüm Yarım çay bardağı çekilmiş fındık içi Hazırlanışı: Yumurtaları ve …
Devamını oku »