Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 24)

Tarifler

Lokma Tatlısı 

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak  (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …

Devamını oku »

Kabak Çiçeği Dolması

Yapım: Maria Ekmekçioğlu – Gökçen Adar (4 Kişilik) 20 adet kabak çiçeği 1adet soğan Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık 1 büyük kahve fincanı pirinç 2 adet kuru incir 2 adet kuru kayısı 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber 5-6’şar dal maydanoz, nane ve dereotu 1 adet domates …

Devamını oku »

İrmikli Tatlı Börek

Tarif: Gülümser Karadayı – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu …

Devamını oku »

Enginarlı Patlıcan Böreği – Patlıcanlı Melitzanopita

Yapım: Maria Ekmekçioğlu/ Gökçen Adar (4 Kişilik) Malzemeler: 8 adet patlıcan 1 su bardağı sıvı yağı 3 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık 4 adet enginar 1 …

Devamını oku »

Tavuklu Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tarif: Dilek Demirsoy @dileginmutfagi27 5- 6 Kişilik Malzemeler: 500 gram tavuk eti 3 su bardağı bulgur 1 su bardağı tel şehriye 3 yemek kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Bir miktar sıcak su Hazırlanışı: İlk olarak tavuğu tencereye alıp, bir miktar su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakın. Ardından tavuğu sudan alın. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun, üzerine …

Devamını oku »

Ramazan Pidesi

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: Huriye ERSOY – Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL (1 Adet) Malzemeler: Hamuru İçin: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 4 yaprak kurutulmuş domates Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »

Buğdaylı Yayla Çorbası

(4 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı su 1 kahve fincanı buğday 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 büyük kase yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Kuru nane, top kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin.  Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin.  Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kasede …

Devamını oku »

Bademli Tatlı

Fotoğraf: Hande Göksan  (5-6 Kase İçin) Malzemeler: 1 litre süt 1,5 çay bardağı un 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı ince çekilmiş badem içi 1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1,5 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı margarin Üzeri İçin: Frenk üzümü File badem Hazırlanışı: Sütü, unu, nişastayı ve şekeri tencereye aktarın. Kısık …

Devamını oku »

Mahlepli Tuzlu Kurabiye

(2 Tepsi Kurabiye İçin) Malzemeler: 250 gram margarin 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt  Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı susam Hazırlanışı: Margarini küçük parçalar halinde doğrayın. Mahlep, tuz, …

Devamını oku »

Pancarlı Avokado Salata

Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet avokado, tercihen olgun ve orta yumuşak 1 adet büyük boy pancar 10 adet çilek 1 adet kereviz 1 dal kereviz sapı 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış Yarım limonun suyu Tuz Sosu İçin: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzdükten sonra haşlamak için …

Devamını oku »