Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 22)

Tarifler

Kavunlu Limonata

Malzemeler: • 4 adet limon • 1 su bardaı toz şeker • 1,5 litre su • 1 dal nane yapraı • 1 kase doranmış kavun Hazırlanışı: 1,5 litre suyu büyük bir tencereye alın. Şekeri ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soumaya bırakın. Limonlardan iki tanesini küçük parçalar halinde dorayıp mutfak robotuna alın. Doranmış kavunu da ekleyin. Püre haline gelene dek …

Devamını oku »

Fırında Domatesli ve Çeddarlı Yumurta Kavunlu

Malzemeler: • 3 dilim tost ekmei • 2 kalın dilim çeddar peyniri • 2 adet yumurta • 1 salkım kiraz domates Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Tost ekmeklerini ikiye kesip ısıya dayanıklı bir kaba üst üste iki kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine çeddar dilimlerini yerleştirin, yumurtaları da kırın. En son salkım domatesi yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yumurtalar …

Devamını oku »

Yumurta Dolması

Malzemeler: • 4 adet haşlanmış yumurta • 1 tatlı kaşıı mayonez • 1 tatlı kaşıı hardal • 4 adet fesleen yapraı • 2 dal frenk soanı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 4 çay kaşıı sızma zeytinyaı Hazırlanışı: Haşlanmış yumurtaları enine ikiye kesin. Yumurta sarılarını içinden çıkartıp çukur bir kaba alın. Ayrı bir kasede mayonezi, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve …

Devamını oku »

Zeytin Salatası

Malzemeler: • 1 adet sarı dolmalık biber • 2 adet yeşil dolmalık biber • 1 küçük kase kırma zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) • 1 küçük kase siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) • 2 dilim sert beyaz peynir • 2 dal taze nane • 2 dal maydanoz • 1 kase kiraz domates • 1 çorba kaşıı sızma zeytinyaı • 1 tatlı kaşıı nar …

Devamını oku »

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Malzemeler:                                                      100 gram kahvaltılık lor peyniri 200 gram süzme beyaz peynir 2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu) 2 çorba kaşıı haşhaş tohumu 1 dal taze fesleen 2 dal dereotu Üzeri İçin: • …

Devamını oku »

Revani

Fotoğraf: Hande Göksan- Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon …

Devamını oku »

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 500 gram tavuk eti (tercihen incik eti) 1 su bardağı haşlanmış nohut 5 diş sarımsak 1 avuç taze bezelye 5 dal taze soğan 3-4 dal kıyılmış dereotu Tuz, kimyon Sosu İçin: 1 kase süzme yoğurt 1 …

Devamını oku »

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler Malzemeler: 260 gram pizza hamuru 150 gram mozzarella 60 gram sardalya 70 gram kabak çiçeği Pizza Hamuru İçin: Malzemeler: 130 gram un 1 gram tuz 6 gram zeytinyağı 70 ml su 2 gram maya İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda …

Devamını oku »

Patates Püreli Et Sote

4 Kişilik Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 domates, rendelenmiş 3 orta boy kırmızı soğan 2 havuç, dilimlenmiş 10 mantar 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, kuru kekik 1 su bardağı sıcak et suyu Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 …

Devamını oku »

Ayranlı Aş

Prodüksiyon ve Yapım: Ebru OMURCALI Fotoğraf: Ozan KUTSAL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 demet taze nane 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Aklınızda …

Devamını oku »