Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram yoğurt

2 su bardağı su

Yarım demet dereotu

3 dal taze reyhan

1,5 çay bardağı haşlanmış buğday

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı haspir otu

1 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı:

Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, haşhaş tohumunu, dereotunu, haşlanmış nohut ve buğdayı ilave edin. İyice karıştırın. En son haspir otunu ekleyin. İsteğe göre buz ilave ederek servis yapın.

#reyhanlıvedereotluayranaşı #ayranaşı #çorba #soup #yazçorbaları #soğukçorbalar #reyhan #reyhanlıtarifler

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.