Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

4 Kişilik

Malzemeler:

4 adet enginar, temizlenmiş

1 büyük boy soğan

1 adet büyük boy havuç

1 su bardağı taze bezelye içi

3-4 diş sarımsak, tercihen tazesinden

1 çay bardağı su

1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu

Tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 limonun suyu

Hazırlanışı:

İnce doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile birlikte kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Bozuk para şeklinde doğranmış havucu, bütün olarak soyduğunuz sarımsakları ve bezelyeyi de ilave edin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve şekeri de serpip önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Enginarlar pişince kalan zeytinyağını ve 1 limon suyunu döktükten 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın.

#zeytinyağlıenginar #enginar #zeytinyağlılar #yazsebzeleri #yazyemekleri #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.