Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 225)

Tarifler

Tarçınlı Bulgur Pilavı

Malzemeler 1.5 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 1-2 adet pırasa 2 diş ince kıyılmış sarımsak 6-7 adet badem 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet rendelenmiş havuç Yarım demet semizotu 3 adet çubuk tarçın 2 su bardağı tavuksuyu Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı Soğanı piyazlık doğrayın. Pırasayı ve semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Soğanı, pırasayı, sarımsak ve …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Salata

Malzemeler 300 gram yeşil mercimek. 40 gram sıvı yağ 1’er adet California biber (kırmızı ve sarı) 5 gram rosemary 5 gram taze kekik 1 adet kuru soğan 300 gram ıspanak 40 gram parmesan peyniri 10 gram üzüm sirkesi 50 gram zeytinyağı 15 gram tane hardal 80 gram keçi peyniri Yarım limon Hazırlanışı: Mercimek için; Bir tencerede sıvı yağ ve soğanı …

Devamını oku »

Samosa Böreği

Malzemeler: 1 kilo yufka 1 kilo patates 100 gram bezelye 25 gram köri baharatı 50 gram karamelize soğan 10 gram tuz 5 gram karabiber 30 gram ayçiçek yağı Hazırlanışı: Yufka yapraklarını üst üste açtıktan sonra kenarlarını alıp, uzun uzun şeritler halinde kalınlığı 5 santim olacak şekilde kesin. İçi için; Karamelize soğanı tencereye alın. Sıvı yağ ile birlikte kavurduktan sonra, haşlayıp …

Devamını oku »

Beze (Mereng)

Malzemeler 3 adet yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz İsteğe bağlı olarak gıda boyası Hazırlanışı: Oda ısısındaki yumurta aklarının içine toz şekeri ekleyin. Mutlaka cam bir karıştırma kabı olmalı ve kesinlikle içinin kuru olmasına özen göstermelisiniz. Mikserle düşük ayarda en az 10 dakika boyunca çırpın. Yüksek ayarda da 5 dakika çırpıp şekerin tamamen eridiğinden emin olun. …

Devamını oku »

Manda Kaymaklı Bonfile Sarması

Malzemeler 400 gram bonfile 30 gram dana jambon 30 gram pilliç jambon 30 gram hindi füme Sosu İçin: Manda kaymağı Kişniş Biberiye Kaypa biber Hazırlanışı Bonfileyi et döveceği yardımıyla düz bir tezgahta inceltin. Arasına diğer et ürünlerini koyup folyoyla sarın. Dolabın derin dondurucu bölümünde 5 dakika dinlendirin. Teflon tavada pişirip servis edin.

Devamını oku »

Çikolatalı Kavanoz Pastası

Malzemeler: 1 adet kakaolu hazır pandispanya hamuru Yarım paket çikolatalı kremşanti 1 kahve fincanı damla çikolata Doğranmış çilek Krokan Bal Çikolatalı Kavanoz Pastası Hazırlanışı: Pandispanyayı bir kabın içinde ufalayın. Her bir kavanozu bir kat pandispanya üzerine bal, krema, çilek ve krokan  olacak şekilde ikişer defa tekrar ederek doldurun. Kavanozda kekiniz hazırdır.

Devamını oku »

Havuçlu Kek

Malzemeler 7 adet yumurta 450 gram şeker 425 gram un 200 gram sıvı yağ 300 gram yoğurt 200 gram ceviz 10 gram tarçın 15 gram kabartma tozu 250 gram havuç Hazırlanışı Şeker ve yumurtayı krema kıvamında çırpın. Un, sıvı yağ, yoğurt, tarçın, kabartma tozu, rendelenmiş havuç ve iri doğranmış cevizi ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 dereceye ayarlı fırında …

Devamını oku »

Civciv Böreği

Malzemeler 200 gram tavuk bonfile 150 gram taze soğan 4 kaşık un 100 gram mantar Maydanoz Süt Tuz Karabiber Galeta unu Hamuru İçin: Yarım litre süt 5 adet yumurta 5 kaşık un Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Karabiber Şeker Sosu İçin: 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Hazırlanışı Geniş bir tavada …

Devamını oku »

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler 100 gram margarin 225 gram un 1.5 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet yumurta 175 gram toz şeker Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı Unu kabartma tozu, zencefil ve tarçınla birlikte eleyin. Bir kapta unun ortasını açarak oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekeri ve yumurtayı koyarak yoğurun. Hamur haline getirin. Hamuru dinlendirin. Unlanmış zeminde kurabiye hamurunu açın. Bisküvi …

Devamını oku »

Buğday Risotto

Malzemeler 500 gram buğday Yarım kuru soğan 80 gram mantar 5 gram tuz 3 gram karabiber Yeteri kadar süt Hazırlanışı: 1 gün önceden buğdayı bir tencereye alın ve süt ile ıslatın. Çok küçük doğranmış kuru soğanları bir tencereye alın. Mantarları da ilave ederek kavurun. Süzdüğünüz buğdayı da ekledikten sonra, yeteri kadar su verip çektirin.

Devamını oku »