Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 224)

Tarifler

Baturma

Malzemeler: 1 kâse orta bulgur (köftelik) 1 kâse dövme kırığı (çekilmiş dövme) 1 kase kıyma (önceden kavrulmuş) 2-3 baş kuru soğan 2-3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 adet domates 3 adet yeşilbiber 1 demet taze soğan Yarım demet …

Devamını oku »

Ezme Yoğurt Çorbası

Malzemeler: 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 2-3 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) 2 kâse yoğurt 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz, kırmızı pul biber Tandır ekmeği (Arapgir ilçesi için) Hazırlanışı: Geniş bir kapta yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğun bir kıvam elde ettiyseniz birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Tereyağını eritin ve un ile …

Devamını oku »

Yer Fıstıklı Bisküvi

Malzemeler 2.5 su bardağı un 150 gram margarin Yarım su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım paket vanilya Yarım limon kabuğu rendesi Yarım su bardağı yer fıstığı Hazırlanışı Unun ortasını açıp yerfıstığı dışındaki tüm malzemeleri ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin. Unlanarak merdane ile açın. Kalıplarla kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp yerfıstığıyla kaplayın. Tepsiye …

Devamını oku »

Ergan Dağı Salatası

Malzemeler 2 bağ kuzukulağı 1 bağ roka Çeyrek bağ nane 2 adet salatalık Yarım havuç Yarım su bardağı Erzincan tulum peyniri Yarım çay bardağı Erzincan dut kurusu Yarım çay bardağı siyah kuru üzüm Yarım çay bardağı sarı kuru üzüm 15 adet taze veya kurutulmuş böğürtlen Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi Çeyrek kırmızı lahana Limon Sosu İçin: Yarım çay bardağı …

Devamını oku »

Tuzlu Chester

Malzemeler 1 kilo un 500 gram alba yağ 100 gram tereyağı 4 adet yumurta 60 gram şeker 25 gram tuz Dereotu Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamura ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Küçük poğaçalar şeklinde şekil verip 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Malzemeler: 1 kilo patlıcan 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Hazırlanışı: Patlıcanları birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra ızgarada veya fırında közleyin. Biberleri de ızgarada közleyin veya …

Devamını oku »

Çilekli Panna Cotta

Malzemeler: 2 paket krema (400 ml.) 1,5 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin 1 su bardağı toz şeker 500 ml. süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1 paket beyaz çikolata (80 gram) 1 su bardağı taze çilek püresi Hazırlanışı: Sütü, jelatini ve nişastayı karıştırın. Jelatinin iyice eriyip çözülmesi için bekletin. Kremayı ve şekeri iyice çırpıp sos …

Devamını oku »

Tevek Köfte (Yaprak Sarma)

  Malzemeler 400 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma 1 su bardağı bulgur 1 bağ nane Yarım bağ maydanoz 5 adet domates 4 diş sarımsak 1 çay bardağı ay çiçek yağı 1 çay bardağı nar ekşisi 4 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 12 adet büyük asma yaprağı 4 yemek kaşığı tava yoğurdu veya normal yoğurt Sos İçin …

Devamını oku »

Balkabaklı Panna Cotta

Malzemeler Yarım litre süt Yarım litre krema 4 adet yaprak jelatin 3 gram yaprak jelatin 200 gram toz şeker 200 gram balkabağı Hazırlanışı Süt, krema, vanilya ve toz şekeri bir tencereye alın. Fokurdayıncaya kadar yavaş bir şekilde kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslattıktan sonra karışımın içine salın. Tatlıyı servis kaselerine bölüştürerek donmaya bırakın. Balkabağını ayrı bir tencereye alın, 100 gram toz …

Devamını oku »

Izgara Kalamar

Malzemeler: 1 adet büyük boy tüp kalamar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme) 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Sarımsağı soyup havanda ezin. İrici dilimlenmiş kalamarı  çukur bir tabağa aktarın. Havanda ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatı ilave edin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat kadar beklettikten …

Devamını oku »