Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası

2457Malzemeler:

500 gram parça et

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı pirinç

500 gram süzme yoğurt

2 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Nane, pul biber

3 adet damla sakızı (her biri en fazla nohut büyüklüğünde)

Hazırlanışı:

Nohudu bir gün öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi günü yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Eti ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu ilave edin. Etler yumuşayınca pirinci ve damla sakızlarını ekleyin. 10 dakika daha pişirin.

Ayrı bir tencerede yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice çırpın. Kısık ateşte yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın. Karışım ılınınca kaynayan çorbayı ekleyin. İyice karıştırıp ocaktan alın.

Tereyağını eritip nane ve pul biberle karıştırın. Ocaktan alıp henüz sıcakken çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın.

Servis Önerisi:

Fesleğen yağı, pancar suyunda bekletilmiş arpacık soğan yaprakları, ızgara edilmiş taze meyve, ızgara patlıcan dilimleri.

OKU ➤  Emsan ’dan Bayramlıklar…

Tavsiye

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir