Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Lebeniye Çorbası

by Yemek Zevki Editör
24 Temmuz 2014
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Lebeniye Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2457Malzemeler:

500 gram parça et

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı pirinç

500 gram süzme yoğurt

2 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Nane, pul biber

3 adet damla sakızı (her biri en fazla nohut büyüklüğünde)

Hazırlanışı:

Nohudu bir gün öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi günü yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Eti ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu ilave edin. Etler yumuşayınca pirinci ve damla sakızlarını ekleyin. 10 dakika daha pişirin.

Ayrı bir tencerede yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice çırpın. Kısık ateşte yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın. Karışım ılınınca kaynayan çorbayı ekleyin. İyice karıştırıp ocaktan alın.

Tereyağını eritip nane ve pul biberle karıştırın. Ocaktan alıp henüz sıcakken çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın.

Servis Önerisi:

Fesleğen yağı, pancar suyunda bekletilmiş arpacık soğan yaprakları, ızgara edilmiş taze meyve, ızgara patlıcan dilimleri.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Bayramda Tatlı Yemek Zorunda Değilsiniz

Next Post

Kuru Erikli Esmer Bulgur Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuru Erikli Esmer Bulgur Dolması

Kuru Erikli Esmer Bulgur Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki