Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 223)

Tarifler

Cevizli ve Peynirli Toplar

Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 adet beyaz soğan 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 5 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi (tercihen tam buğdaylı köy ekmeği) 1 çay kaşığ ıkimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 50 gram sert tulum …

Devamını oku »

Ispanaklı Muska Böreği

Malzemeler 1 paket baklava yufkası 1 kilo ıspanak 1 bardak beyaz peynir rendesi 2 adet ortaboy kuru soğan 150 gram tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Yarım su bardağı susam Hazırlanışı Ispanakları ayıklayıp saplarını ayırın. Yaprakları doğrayın. Bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte tutun. Ateşi söndürün. Ispanakları bir süzgece …

Devamını oku »

Zeytinli Hamsi Turşusu

Malzemeler: 1 kase hazır hamsi turşusu 1 küçük kase biberli yeşil zeytin turşusu Birkaç yaprak endivyen salata Hazırlanışı: Hamsi turşusunu ve yeşil zeytin turşusunu küçük çöp şişlere dizin. Endivyen salata ile birlikte servise hazır edin.

Devamını oku »

Nohutlu Kaburga

Malzemeler: 1 adet koyun kaburgası 2 su bardağı nohut (ıslatılmış) 7-8 adet kemer patlıcan (tercihen küçük boy) 7-8 adet domates 2-3 çorba kaşığı tereyağı 5-6 çorba kaşığı kızartmak için tereyağı 15-20 su bardağı su Tuz Hazırlanışı Kaburgayı yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekince her iki yüzünü tereyağında nar gibi kızartın. Fazla yağı alın. 15-20 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave …

Devamını oku »

Ekmek Üstü Baharatlı Peynir

Malzemeler: 100 gram tulum loru 50 gram labne peyniri 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates püresi 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı toz biber Birer tutam pul biber, kişniş tohumu, kimyon 2 adet grissini 3 yaprak taze fesleğen 2 yaprak taze reyhan 4-5 adet ceviz içi Hazırlanışı: Grissiniyi çukur bir kabın içinde ufalayın. Fesleğenleri ceviz …

Devamını oku »

Orman Meyveli Pasta

Malzemeler: Bisküvili tabanı için: 1 su bardağı fındık içi 1 paket petibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 2 çorba kaşığı vişne suyu Kreması için: 200 gr labne peyniri 100 gr lor peyniri (tercihen Ayvalık loru veya tatlı lor) 200 ml krema 1 çorba kaşığı un 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı pudra şekeri Orman meyveli karışım için: 1 büyük kase …

Devamını oku »

Sebzeli ve Çok Peynirli Ravioli

Malzemeler: 1 kase hazır peynirli ravioli makarna 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1’er küçük kase küp doğranmış çeddar, koleti peyniri ve rokfor peyniri 3-4 yaprak yarı kurutulmuş domates 1-2 dal frenk soğanı Birkaç adet ceviz içi 1 adet küçük boy rendelenmiş havuç 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı lor peyniri Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp jülyen doğranmış kurutulmuş …

Devamını oku »

Şişte Zencefilli Kuzu Eti

Malzemeler: 400-450 gr kuzu şiş 1 kahve fincanı pekmez 1 çay kaşığı zencefil 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy kırmızı soğan Yarım limon Közlenmiş yeşilbiber ve domates Hazırlanışı: Pekmezi, çok ince kıyılmış zencefili ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Bu karışımı etlerin üzerine dökün. İyice karıştırıp üzerini strech bir folyo ile kapatın. Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Pekmez Helvası

Malzemeler 1 su bardağı dut pekmezi 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 2-2,5 su bardağı su 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile …

Devamını oku »

Otlu Peynir

Malzemeler: 100 gr rendelenmiş Ezine peyniri 50 gr lor peyniri 20 gr keşpeyniri 3-4 dal taze fesleğen 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6-7 yaprak roka 1 dal taze nane 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Ceviz içini, zeytinyağını ve yeşillikleri mutfak robotunda macun kıvamına gelene dek ezin. Ufalanmış veya rendelenmiş peynirleri ekleyip çatalla ezin. Kızarmış ekmeklerin üzerine bir miktar paylaştırarak servis …

Devamını oku »