Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yulaf Ezme Çorbası

Yulaf Ezme Çorbası

2464

Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy beyaz soğan

Yarım adet küçük boy beyaz lahana

1 adet büyük boy domates

4 su bardağı su

1 kahve fincanı yulaf ezmesi

1 silme tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Hazırlanışı

2 su bardağı su içerisinde yulaf ezmesini 5 dakika kaynatın. Soğanı çentin ve lahanayı 2 santim büyüklüğünde ince ince doğrayın. Zeytinyağının içerisine soğan ve lahanaları ekleyin. Soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ve yulaf ezmesini ilave edin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. 30 dakika kadar orta ateşte kaynatın. Ateşten aldıktan sonra tuzunu ekleyin. Karabiber ilave ederek sıcak olarak servis yapın.

1 porsiyonu 135 kalori içerir.

OKU ➤  Erzincan Kesme Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir