Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 222)

Tarifler

Mısır Gevrekli Çikolata Topları

Malzemeler: 5 adet sütlü çikolata kaplı karamela ve nugalı bar 250 gram mısır gevreği 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı bal Hazırlanışı: Çikolataları kırıp tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak çikolataları eritin. İçine tereyağını ekleyin ve karışım homojen olup tüm çikolata eriyip pürüzsüzleşince ocaktan alın. Balı ve mısır gevreğini ekleyip katılaşmadan hızlıca karıştırın. Hazırladığınız karışımdan dondurma kaşığı yardımıyla yağlı …

Devamını oku »

Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Malzemeler: 150 G. Muratbey Burgu Peyniri 15   G. Muratbey Tereyağı 5 Adet Çok İnce Dilimlenmiş Patates 1 Paket Hazır Mini Krema 2 Diş Dövülmüş Sarımsak Çok Az Tuz Kırmızıbiber, Karabiber Muskat Rendesi Hazırlanışı: Çok ince dilimlenmiş patatesler tüm baharatlar ve sarımsak ile karıştırılır, fırın kabının altı hafifçe tereyağı ile yağlanır. Burgu peynirler, şerit şerit ayrılarak yarısı alt sıraya serilir. Üstüne …

Devamını oku »

Elmalı Ayva Tatlısı

Malzemeler: 3 adet orta boy ayva 3 su bardağı toz şeker 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 küçük kase ceviz içi 1 adet limonun suyu Üzeri için kaymak Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine …

Devamını oku »

Katmer

Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka 1 su bardağı toz Antep fıstığı Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi 8 yemek kaşığı tereyağı  (tuzsuz Erzincan tereyağı) Şerbeti İçin: Yarım litre su 400 gram şeker Yarım limon Hazırlanışı Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine …

Devamını oku »

Çikolata Şelalesi

Malzemeler: 80 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı tarçın 40 gram tereyağı (oda ısısında) 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin. Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri …

Devamını oku »

Kasefe Tatlısı

Malzemeler 600 gram kayısı (Erzincan Kasefelik kayısı) 900 gram şeker Su 4 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı) Yarım çay bardağı iri ceviz içi Çeyrek çay bardağı Antep fıstığı Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz kayısıları bir tencereye alın, şekeri ekleyin, üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Kayısılar çok yumuşamadan; hafif dişe gelecek hale geldiğinde ocaktan alın. Hafif sulu kalacak …

Devamını oku »

Cevizli ve Peynirli Toplar

Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 adet beyaz soğan 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 5 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi (tercihen tam buğdaylı köy ekmeği) 1 çay kaşığ ıkimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 50 gram sert tulum …

Devamını oku »

Ispanaklı Muska Böreği

Malzemeler 1 paket baklava yufkası 1 kilo ıspanak 1 bardak beyaz peynir rendesi 2 adet ortaboy kuru soğan 150 gram tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Yarım su bardağı susam Hazırlanışı Ispanakları ayıklayıp saplarını ayırın. Yaprakları doğrayın. Bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte tutun. Ateşi söndürün. Ispanakları bir süzgece …

Devamını oku »

Zeytinli Hamsi Turşusu

Malzemeler: 1 kase hazır hamsi turşusu 1 küçük kase biberli yeşil zeytin turşusu Birkaç yaprak endivyen salata Hazırlanışı: Hamsi turşusunu ve yeşil zeytin turşusunu küçük çöp şişlere dizin. Endivyen salata ile birlikte servise hazır edin.

Devamını oku »

Nohutlu Kaburga

Malzemeler: 1 adet koyun kaburgası 2 su bardağı nohut (ıslatılmış) 7-8 adet kemer patlıcan (tercihen küçük boy) 7-8 adet domates 2-3 çorba kaşığı tereyağı 5-6 çorba kaşığı kızartmak için tereyağı 15-20 su bardağı su Tuz Hazırlanışı Kaburgayı yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekince her iki yüzünü tereyağında nar gibi kızartın. Fazla yağı alın. 15-20 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave …

Devamını oku »