Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 221)

Tarifler

Elmalı Strudel

Malzemeler: Hamur İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ Birer tutam tuz ve toz şeker Yarım çay bardağı su Elmalı Karışım İçin: 3 adet yeşil elma (tercihen sert olandan) 2 yemek kaşığı galeta unu 50 gram tereyağı 4 yemek kaşığı esmer toz şeker (tepeleme) 1 su bardağı kuru üzüm 2 çay kaşığı tarçın Servis İçin: …

Devamını oku »

Ilık Keçi Peynirli Salata

Malzemeler: 1 adet göbek marul 1 küçük demet roka 1 küçük salkım kiraz domates 2 adet salatalık 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık (kavrulmuş) 100 gram keçi peyniri 100 gram beyaz peynir 100 gram tulum peyniri 4 çorba kaşığı un 4 tatlı kaşığı galeta unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı süt 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ Sosu İçin: 3 çorba …

Devamını oku »

Şnitzel

Malzemeler: 2 parça tavuk göğüs eti (tercihen et dövücüsü ile inceltilmiş) 2 adet yumurtanın sarısı 1 kase un 1 kase galeta unu Kızartmak için sıvıyağ veya tereyağı Garnitürü İçin: 1 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Patates garnitür için; Haşladıktan sonra patatesin kabuğunu …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: 1 kilo dana sokum et 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı margarin 200 gram arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 adet kereviz 1 adet kaypa biber 1 adet sarı biber 1 adet kereviz 2 adet havuç 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) 1 su bardağı su 4-5 adet kiraz domates Tuz, karabiber Patates Kızartması İçin 1 adet patates Kızartmak …

Devamını oku »

Izgara Sebze Sandviç

Malzemeler: 1 adet çok tahıllı hamburger ekmeği 2-3 dilim kabak 2-3 dilim patlıcan 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 yaprak roka 1 çorba kaşığı kurutulmuş domates sos 2-3 dilim dilimlenmiş taze kaşarpeyniri Kurutulmuş Domates Sos İçin: 5-6 dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 adet ceviz içi 1 tutam kimyon 1 …

Devamını oku »

Armutlu Tart

Malzemeler: 4 adet büyük boy armut 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 adet yumurtanın akı 3 yemek kaşığı soğuk su 100 gram margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için) Hazırlanışı: Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu …

Devamını oku »

Mangolu Sorbe

Malzemeler: 1,5 su bardağı doğranmış mango 1 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı şeker şurubu 1 adet yumurtanın akı 1 yemek kaşığı doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Doğranmış mangoyu, portakal suyunu, şeker şurubunu ve yumurta akını mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Karışımı buzluğa dayanıklı kaba dökün. Buzlukta iyice dondurtan sonra dondurma kaşığıyla birer top alıp servis tabaklarına …

Devamını oku »

Ispanaklı Baklava Böreği

Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 bağ ıspanak 500 gram mantar 1 kahve fincanı zeytinyağı (kavurmak için) 100 gram margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 150 gram rendelenmiş taze kaşarpeyniri 100 gram rendelenmiş beyaz peynir Yarım paket baklava hamuru Hazırlanışı: İç malzemesi için; Küp doğranmış soğanı, birkaç kaşık zeytinyağı ile geniş bir tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları …

Devamını oku »

Haşhaşlı Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı mavi haşhaş Hazırlanışı: Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve haşhaşı bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları mikserle, köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Birkaç dakika …

Devamını oku »

Fındıklı Kurabiye

Malzemeler: 2 su bardağı un 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı pudraşekeri 1 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın akı Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi 2 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Tereyağı ile pudraşekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve sıvıyağı …

Devamını oku »