Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

13

Malzemeler:

> 200 gram bamya (küçük boy)

> 1 çorba kaşığı sirke

> 1 su bardağı ince bulgur

> 1 su bardağı sıcak su

> 1 adet domates

> 4-5 adet sivri biber

> 2 çorba kaşığı nar ekşisi

> 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.)

> Yarım limonun suyu

> 1 kahve fincanı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bamyaları ayıklayıp  temizleyin. Daha sonra  kaynayan sirkeli suya atıp  5 dakika kadar haşlayın  ve süzün. İnce bulguru  çukur bir kapta 1 su  bardağı sıcak su ile ıslatın.  İnce bulgurları sıcak  suda 15 dakika bekletip  yeterince şişmesini  sağlayın. Çekirdeklerini  temizlediğiniz domatesleri  küçük küp şeklinde  doğrayın.

Sivri biberleri  de aynı şekilde ince ince  doğrayın.  Soğanları piyazlık doğrayın.  Piyazlık doğradığınız  soğanları zeytinyağının  yarısıyla kızartma yapar  gibi kızartın. Haşladığınız  bamyalardan üçte birini  alıp karamelize olmuş  soğana ekleyin. Birkaç  dakika çevirip ocaktan alın.  Tuzu, karabiberi ekleyip  tatlandırın.  Soğanlı karışım hariç tüm  malzemeyi derin bir kapta  harmanlayın. Salatayı  isteğe göre karamelize  soğanlı karışımla birlikte  servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir