Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Mantarlı Turna Yemişli Makarna

Mantarlı Turna Yemişli Makarna

22

Malzemeler:

> 2 adet küçük boy soğan

> 500 gram istiridye mantarı

> 4 dal maydanoz

> 320 gram pappardelle cinsi makarna

> 50 gram turna yemişi kurusu

> 2 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1-2 çay kaşığı limon suyu

> 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)

> 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

> Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları soyup şerit şeklinde  doğrayın. Mantarları temizleyin,  büyük olan mantarları ikiye  bölün. Maydanozun yapraklarını  ayırıp kıyın.

Makarnayı paketteki pişirme  önerisine göre haşlayın.  Ayrı bir tavada soğanları ve  turna yemişlerini 3-4 dakika  kavurun. Bu karışımı ayrı bir  kaba alın. Aynı tavada yağı  kızdırın ve mantarları altın  sarısı bir renk alana kadar  kavurun. Üzerine ayrı kaba  aldığınız soğan turn ayemişi  karışımını ekleyin.

Makarnayı süzün. Makarna  suyundan 1 su bardağı kadarını  ayırın. Bu suyu mantarlı  karışıma ekleyin ve kaynamaya  bırakın. Tuz, karabiber ve  limon suyu ile tatlandırın.  Karışımı kıvamlı hale getirmek  için ocağı kısın ve tereyağını  ekleyin. Süzdüğünüz makarnayı  da karışıma ekleyerek  harmanlayın. Servis tabağına  aktarın. Üzerini, isteğe göre  rendelenmiş parmesan peyniri  ve kıyılmış maydanoz ile  süsleyip servise hazır edin.

OKU ➤  Kütahya Porselen Deniz Esintisini Sofralara Taşıyor

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.