Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 222)

Tarifler

Fasulye

Malzemeler 200 gram kuru fasulye 2 yemek kaşığı margarin 50 gram kuşbaşı doğranmış et 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Su Hazırlanışı Fasulyeyi haşlayın, haşlandıktan sonra dinlendirin. Margarini kızdırın. İçine eti alın, et pişmeye yakın doğradığınız yarım soğanı içine ekleyin. Soğan öldükten sonra salçayı ekleyin. Salça kızardıktan sonra fasulyeye ekleyin. Fasulyenin üzeri bir parmak kadar geçecek kadar su …

Devamını oku »

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

Malzemeler: 2 su bardağı arpa şehriye 2,5 su bardağı sıcak su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı limon suyu 2 tatlı kaşığı bal 2 çorba kaşığı hardal 100 gram haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş) 2-3 dal taze soğan Birkaç dal dereotu 3 çorba kaşığı mısır 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1 çorba kaşığı kapari turşusu Hazırlanışı: Arpa şehriyeleri yapışmaz yüzeyli bir tencerede yağsız, …

Devamını oku »

Toblerone Cheesecake

Malzemeler: Keki için: 600 gram krem peynir 230 gram toz şeker 3 adet yumurta 250 ml. krema 120 gram beyaz un 10 gram kabartma tozu 10 gram vanilya Tabanı için: 200 gram Burçak bisküvi 60 gram tereyağı 1 çorba kaşığı bal 50 gram ceviz içi Toblerone sos için: 150 gram çikolata kreması 100 gram toz şeker 50 gram badem 50 …

Devamını oku »

Kara Buğday (Greçka) Kısırı

Malzemeler: 1 su bardağı greçka (karabuğday) 1 adet orta boy soğan 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı biber salçası 4-5 dal taze soğan Birkaç dal maydanoz Nar ekşisi, tuz Hazırlanışı Kara buğdayı haşlayacağınız tencereye aktarın. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte, hafif diri kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. Artan suyunu süzüp haşladığınız buğdayı soğumaya bırakın. …

Devamını oku »

Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar

Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3,5-4 su bardağı un Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 2-3 diş ince ezilmiş sarımsak Yarım su bardağı parmesan peyniri Hazırlanışı Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu …

Devamını oku »

Saç Kavurma

Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt  ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.

Devamını oku »

Kavurma

Malzemeler: 1 kilo dana eti (yağı ve siniri temizlendikten sonra, yaklaşık 200 gram kavurma çıkacaktır) 200gram katı yağ 1 adet soğan Tuz Hazırlanışı Yağ iyice kızdırdıktan sonra sinirinden ve yağından temizlediğiniz, ince ince doğradığınız eti tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanı serpiştirin. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Önce et sulanacaktır sonra suyunu çekip yağını bırakacaktır. Yağı bıraktıktan sonra bir miktar tuz …

Devamını oku »

Fisherman’s Pie

Malzemeler: 600 gram kılçıksız balık (Tercihen somon balığı) 1 su bardağı krema 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: Patates püresi için patatesleri haşlayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda karamelize olana kadar kavurun. Kremayı ekleyerek 2-3 dakika kısık ateşte pişirmeye …

Devamını oku »

Topik

Malzemeler: 200 gram nohut 200 gram patates 400 gram soğan 100 gram tahin 40 gram kuş üzümü 40 gram çam fıstığı 1 çorba kaşığı toz şeker 1’er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra düdüklü tencerede iyice haşlayın. Süzüp kabuklarını temizleyin. Nohutları ve …

Devamını oku »

Sütlü Revani

Malzemeler: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker 6 adet yumurta 200 gram un 100 gram irmik 30 gram tereyağı 1 paket vanilya Sütlü Şurup İçin: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker   Sütlü Revani Hazırlanışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya …

Devamını oku »
Deneme bonusu