Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

kurab'ye

Malzemeler:
> 500 gram un
> 1 çay bardağı toz şeker
> 1 paket vanilya
> 1 paket kabartma tozu
> 2 adet yumurta
> 1 çay bardağı zeytinyağı
> 1 çay bardağı yoğurt
> 1 küçük kase çilek marmeladı

Hazırlanışı: Unu eleyip şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasını baş parmağınızla bastırıp çukur oluşturun. Bu çukurların içini marmelatla doldurun. Yağlı kağıdın üzerine hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapın.

 

OKU ➤  Egg&Burger’dan Kilo Aldırmayan Hamburger

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz