Sütlaç

1529

Malzemeler

1 litre süt

180 gram şeker

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

40 gram nişasta

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Sütlaç Hazırlanışı

Ayıklayıp yıkadığınız pirinci tencereye alıp suyunu çekinceye kadar haşlayın. Süt, pirinç ve vanilyayı pirinçler iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı ayrı bir kapta iki kaşık suyla açarak tencereye ilave edin, 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta sarısını içine bir kaşık sütlaçtan ilave edip çırpın. Bu karışımı tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Bir tepsi üzerine güveç veya ısıya dayanıklı kaplar dizin. Tepsinin içine bir miktar su ekleyin ki çok fazla ısı oluşmasın. Sütlacı tepsinin içindeki kaplara dökün. Sadece üst kısımları kızaracak şekilde bekletin. İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Paşa Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir