Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Turna Yemişli Marul Salatası

Turna Yemişli Marul Salatası

23

Malzemeler:

> 160 gram kuzu marul

> 2 çorba kaşığı turna yemişi

> 2 çorba kaşığı ceviz içi

> 1 adet küçük boy soğan

> 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi

> 1-2 çay kaşığı taneli hardal

> 4 çay kaşığı bal

> Tuz, karabiber

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 2 dal taze kekik

> 1 rulo taze keçi peyniri

Hazırlanışı:

Kuzu marulu yıkayıp  süzdükten sonra iyice  kurulayın.  Turna yemişlerini ve  cevizleri doğrayın. Cevizleri  yağsız tavada birkaç dakika  kadar çevirin.  Soğanı soyup ince ince  kıyın. Kestiğiniz soğanı  sirke, 1 çorba kaşığı su,  1-2 çay kaşığı bal, tuz ve  karabiberle karıştırın.  Yavaş yavaş sıvı yağı ilave  edin. Turna yemişi ve  cevizleri de içine ekleyin.  Kekikleri dallarından ayırın.  Keçi peyniri rulosunu 8  dilime kesin ve yağlı kağıt  serilmiş fırın tepsisine  dizin. Peynirleri kalan bal  ve kekikle süsleyin. Keçi  peynirini önceden 200  derecede ısıtılmış fırının  üst kısmında, 7 dakika  kadar ızgara seçeneğinde  kızartın.

Turna yemişli vinaigrette’i  kuzu marulun üzerine  gezdirin ve fırınlanmış keçi  peyniri ile servis edin

OKU ➤  Türkiye’nin “Süper Markası” Uludağ İçecek plaketini aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir