Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şekerpare

Şekerpare

Şekerpare
Puan ver

22

 

Şekerpare Malzemeler:

> 2 adet yumurta

> 2 çay bardağı pudra şekeri

> 2 çay bardağı sıvı yağ

> 1 paket kabartma tozu

> 3,5-4 su bardağı un

> 1 çay bardağı Antepfıstığı içi

Şurubu İçin:

> 3 su bardağı toz şeker

> 3 su bardağı su

> 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Şekerpare Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şekeri ve suyu yoğun bir kıvam alana dek kaynatın. Ocaktan alın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Hamur yoğurma kabında yumurtaları, pudra şekerini, sıvı yağı ve kabartma tozunu çatalla hafifçe çırpın. Azar azar un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Ortalarına başparmağınızla hafifçe bastırarak birer adet fıstık içi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti dökün.

OKU ➤  Şekerpare Tatlısı  

Tavsiye

Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında YemeklerPuan ver Şölen Tadında Yemekler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün şeflerinden Serkan Yaman bize …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir