Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

15

 

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Malzemeler:

> 1 kilo kapya biber

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 100 gram labne peyniri

> 10 adet arpacık soğan

> Tuz, kimyon

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı:

Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlediğiniz biberleri fırından alın, soğuyunca çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. Közlenmiş biberleri labne peyniri ile mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp kabuğu soyulmuş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Biber püresini kontrollü olarak yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin. Kıvamını elde edince birkaç taşım kaynatın. Tuzunu ve kimyonunu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın, sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir