Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 219)

Tarifler

Bakla Dolması

Malzemeler 1 su bardağı kurubakla 1 su bardağı aşlık 4 adet kuru soğan Biber salçası Pul biber Reyhan Tuz Zeytinyağı Üzüm yaprağı Hazırlanışı 1 gece önceden kurubaklayı ıslatın. Ertesi gün robottan geçirerek bütün malzemeleri karıştırın, içine  yarım su bardağı su ekleyip  küçük küçük sarmaya başlayın.Dolmaların daha lezzetli olması için tencerenin alt kısmına kemikli  et  koyabilirsiniz. Hepsinitencereye dizin ve pişmeye bırakın. …

Devamını oku »

Çilekli Supangle

Malzemeler 4  su bardağı süt 3 yemek kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram bitter çikolata 1 adet yumurta sarısı 1 paket çilekli kremşanti 5-6 adet çilek Hazırlanışı 1 su bardağı süt ile çilekli kremşantiyi çırpın. Bir tencerede sütü,tozşekeri,mısır nişastasını koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Bir kasede yumurta sarısını çatal ile çırpın.Sütlü  karışımdan azar azar yumurta sarısına ilave …

Devamını oku »

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 litre süt 80 gram bitter çikolata Kremalı bisküvi Üzeri İçin: 1 paket muzlu puding Bisküvili İrmik Tatlısı Hazırlanışı İrmik, şeker, süt hepsini muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ardında parça parça çikolata ekleyin, eriyene kadar pişirin ve borcama dizin. Bisküvileri irmiğin üzerine dökün. Muzlu pudingi pişirip en üste döküp spatula ile …

Devamını oku »

Kakaolu Kalpli Pasta

Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya margarin …

Devamını oku »

Sade ve Vanilyalı Yaş Pasta

Malzemeler Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya …

Devamını oku »

Patlıcanlı Kek

Malzemeler 2 adet ortaboy patlıcan 1 paket kabartma  tozu 100 gram un 3 adet yumurta Bir tutam kimyon Tuz 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan Domates Sosu İçin: 4 adet büyük boy domates 2 çorba kaşığı sirke 2 adet kesme şeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak Hazırlanışı Patlıcanları ve soğanı soyup minik küp şeklinde doğrayın.Patlıcanları …

Devamını oku »

Kokoreçli Mini Pide

Malzemeler 200 gram kokoreç 5 gram kekik 5 gram tuz 5 gram kırmızı toz biber 10 gram köri 15 gram tereyağı Hamuru İçin: 1 kilo un 15 gram tuz 10 gram şeker Yarım bardak süt Yarım bardak sıvıyağ Alabildiğince su Hazırlanışı Kokoreci teflon bir tavada baharatlarla birlikte soteleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Arzu ettiğiniz ebatta açtığınız hamurun …

Devamını oku »

Bulgurlu Pırasa Köftesi

Malzemeler 250 gram kıyma Yarım su bardağı ince köftelik bulgur 2 adet pırasa 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için) Hazırlanışı Bulguru bir …

Devamını oku »

Fırında Avokado Soslu Levrek

Malzemeler 1 adet levrek Marine İçin: Karabiber Elma sirkesi Taze kekik Balsamik sirke Sarımsak Salata İçin: Sarımsak Balsamik sirke Yeşil salata Göbek salata Roka Kıvırcık Maydanoz Çeri domates Bebek mısır Zeytinyağı Hazırlanışı Levreği listedeki malzemelerle marine edin. Ardından kılçıklarını alın. Yanına kapya biber ve Kaliforniya biberleri koyuo 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Levreği hazırladığınız salata ile birlikte servis …

Devamını oku »

İncir Çekirdekli Dana Pirzola

Malzemeler 1 adet dana bonfile 1 adet bebek enginar Un Portakal suyu Marine İçin: Defne yaprağı Kişniş Tarhun Sarımsak Soğan suyu Zeytinyağı Nişastalı Patates İçin: 1 adet kızartmalık patates Yarım su bardağı buğday nişastası Sıvı yağ Hazırlanışı Dana pirzolayı defne yaprağı, soğan suyu, sarımsa, tarhun ve kişnişle marine ettikten sonra ızgarada pişirin. Portakal suyuna unu ekleyip, bebek enginarları haşlayın. Nişastalı …

Devamını oku »