Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Bol Kekikli Kavurma

Bol Kekikli Kavurma

16

 

Bol Kekikli Kavurma Malzemeler:

> 800 gram iri parçalı kuzu eti

> 12-15 adet arpacık soğan

> 5-6 diş sarımsak

> 1 adet dolmalık yeşil biber

> 1 adet dolmalık kırmızı biber

> 10-12 adet kiraz domates

> Birkaç dal taze kekik

> 1 tatlı kaşığı kuru kekik

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> Tuz, tane karabiber, kimyon

 

Bol Kekikli Kavurma Hazırlanışı:

Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Dolmalık biberleri de temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri 5 dakika boyunca suyunu çekene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla soğanı, sarımsakları, taze kekik ile kuru kekiği ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1-2 çay bardağı sıcak suyu, tuzu, taze biberiyeyi ve baharatını ekleyin. Ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.