Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 217)

Tarifler

Manisan Buah

Malzemeler 3 adet büyük boy rendelenmiş ayva 750 gram toz şeker 250 gram toz şeker (Süslemek için kullanın) Yarım kahve fincanı taze rendelenmiş zencefil (veya 1 çorba kaşığı toz zencefil de kullanılabilir) Hazırlanışı: Rendelenmiş ayvayı, 750 gram şekeri ve zencefili tencereye aktarıp kaynatın. Suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Süslemek için 250 gram toz şekeri …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet kuzu incik 2 çorba kaşığı un Tuz, karabiber 10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 dal taze kekik 1 çorba kaşığı kıyılmış biberiye 500 ml. et suyu 100 ml. kırmızı üzüm sirkesi 500 ml. su 2 adet havuç 2 adet yıldız anason 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Pilav

Malzemeler 1 kilo pirinç 1.5 litre su 250 gram tereyağı Bir çay bardağı arpa şehriye Tuz Hazırlanışı Yağı iyice kızdırın. Arpa şehriyeyi kavurun. 30 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci kızdırdığınız yağa bırakın. Tuzu ekleyin. Pirinç yağı emip, kızarmaya başlayınca yağı bırakacaktır, bu sırada suyunu ekleyin. 20 dakika süreyle dinlendirin. Not: Her pirinç aynı olmaz. Yeni mahsul az su ister. Pirinç …

Devamını oku »

Kırmızıbiber Çorbası

Malzemeler: 1 adet soğan 8 adet adaçayı yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 500 ml. tavuk suyu 5 adet büyük boy kırmızı kapya biber 1 çay kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı kaşığı kimyon 2 adet defne yaprağı 1 dal kereviz sapı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 2-3 dal taze fesleğen yaprağı 3-4 …

Devamını oku »

Fasulye

Malzemeler 200 gram kuru fasulye 2 yemek kaşığı margarin 50 gram kuşbaşı doğranmış et 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Su Hazırlanışı Fasulyeyi haşlayın, haşlandıktan sonra dinlendirin. Margarini kızdırın. İçine eti alın, et pişmeye yakın doğradığınız yarım soğanı içine ekleyin. Soğan öldükten sonra salçayı ekleyin. Salça kızardıktan sonra fasulyeye ekleyin. Fasulyenin üzeri bir parmak kadar geçecek kadar su …

Devamını oku »

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

Malzemeler: 2 su bardağı arpa şehriye 2,5 su bardağı sıcak su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı limon suyu 2 tatlı kaşığı bal 2 çorba kaşığı hardal 100 gram haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş) 2-3 dal taze soğan Birkaç dal dereotu 3 çorba kaşığı mısır 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1 çorba kaşığı kapari turşusu Hazırlanışı: Arpa şehriyeleri yapışmaz yüzeyli bir tencerede yağsız, …

Devamını oku »

Toblerone Cheesecake

Malzemeler: Keki için: 600 gram krem peynir 230 gram toz şeker 3 adet yumurta 250 ml. krema 120 gram beyaz un 10 gram kabartma tozu 10 gram vanilya Tabanı için: 200 gram Burçak bisküvi 60 gram tereyağı 1 çorba kaşığı bal 50 gram ceviz içi Toblerone sos için: 150 gram çikolata kreması 100 gram toz şeker 50 gram badem 50 …

Devamını oku »

Kara Buğday (Greçka) Kısırı

Malzemeler: 1 su bardağı greçka (karabuğday) 1 adet orta boy soğan 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı biber salçası 4-5 dal taze soğan Birkaç dal maydanoz Nar ekşisi, tuz Hazırlanışı Kara buğdayı haşlayacağınız tencereye aktarın. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte, hafif diri kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. Artan suyunu süzüp haşladığınız buğdayı soğumaya bırakın. …

Devamını oku »

Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar

Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3,5-4 su bardağı un Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 2-3 diş ince ezilmiş sarımsak Yarım su bardağı parmesan peyniri Hazırlanışı Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu …

Devamını oku »

Saç Kavurma

Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt  ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.

Devamını oku »