Malzemeler: > 180 gram dana bonfile > 2 adet taze mantar > 80 gram sebze karışımı (kabak, havuç, dolmalık biber) > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Soya sosu > Acı sos > Susam yağı Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp susam yağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Mantarları da bütün olarak ızgarada kızartın. Bonfileyi de susam yağı ile fırça …
Devamını oku »Tarifler
Suzuki Carpaccio
Malzemeler: > 1 demet roka > 1 adet fındık turbu > 1 adet bebe havuç, jülyen doğranmış > 1 tutam taze soya filizi > 100 gram levrek carpacio > 1 çay kaşığı somon yumurtası > 1 çay kaşığı soya sosu > 1 çorba kaşığı susam yağı > 1 çay kaşığı miso macunu > 1 çorba kaşığı Japon sirkesi > 1 …
Devamını oku »Panforte
Malzemeler: > 190 gram un > 60 gram pudra şekeri > 24 gram toz badem > 1 tutam tuz > 20 gram kakao > 10 gram süt > 12 gram bal > 40 gram yumurta sarısı > 100 gram tereyağı Çikolatalı dolgusu için: > 100 gram yumurta > 60 gram toz şeker > 100 gram krema > 200 gram süt …
Devamını oku »Somon Balığı Fileto
Malzemeler: > 4 parça somon fileto > 4 adet haşlanmış enginar > 200 ml. krema > Tuz, beyaz toz biber > 200 gram rezene > 8 adet arpacık soğan > Nane, dereotu Hazırlanışı: Enginarları küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Kremayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Tuz ve beyaz toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra blender yardımı ile püre haline …
Devamını oku »Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler: > 4 adet temizlenmiş enginar > 1 tatlı kaşığı un > 1 adet limonun suyu > 8 adet körpe havuç > 8 adet arpacık soğan > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı nar tanesi > 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Humus İçin: > 100 gram nohut > 1 litre su > 90 gram tahin > 60 gram limon …
Devamını oku »Elmalı Tatlı
Malzemeler: > 4 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı kuru üzüm > 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini > 1 tatlı kaşığı tarçın > 3 çorba kaşığı esmer toz şeker > 30 gram tereyağı Servis İçin: > Vanilyalı dondurma > Hazır çilek veya çikolata sosu > Çeyrek hazır yufka Elmalı Tatlı Hazırlanışı: Yufkaları küçük üçgenler halinde kesin. …
Devamını oku »Yunan Sarma
Malzemeler: > 250 gram dil fileto > 50 gram taze kaşar peyniri > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Körili Krema Sos İçin: > 1 tatlı kaşığı kuru köri > 2 çorba kaşığı krema Hazırlanışı: Dil balığını uzun şeritler halinde kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini düz bir tabağa yayın. Dil balığı şeritlerini peynire bulayıp yuvarlak bir hamur elde edin. Kızgın …
Devamını oku »Turp Otu veya Ebegümeci Salatası
Malzemeler: > 500 gram turp otu > 1 adet dolmalık biber > 1 adet domates > 1 adet limonun suyu > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş veya doğranmış limon kabuğu > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 2 diş sarımsak > Tuz > Kaynar su > Buzlu su Hazırlanışı: Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberi çok ince jülyen doğrayın. Domatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte …
Devamını oku »Mamzana
Malzemeler: > 2 adet orta boy bostan patlıcanı > 2 adet salçalık kırmızıbiber > 5-6 yaprak kurutulmuş domates > 1 adet orta boy soğan > 2 adet küçük boy sivri biber > 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş) > 1,5 çorba kaşığı biber salçası > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, kimyon > 1 adet büyük boy domates Hazırlanışı: …
Devamını oku »Sebzeli Ekşili Köfte
Malzemeler: • 500 gram yağsız dana kıyması • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 5 dilim dost ekmeği • 1 adet yumurta • 2 adet kabak • 2 adet havuç • 5 adet çarliston biber • 2 adet patates • 400 gram yoğurt • 2 adet limon • 3 çorba kaşığı un • …
Devamını oku »