Malzemeler: – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 2 adet patates – 4 adet patates – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı biberiye – 1 tatlı kaşığı fesleğen – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 çorba kaşığı limon suyu – Yarım demet dereotu – 1 su bardağı süt – 4 su bardağı su Hazırlanışı: Yemeklik …
Devamını oku »Tarifler
Bisküvi Kremalı Kurabiyeler
Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri İçin: Ceviz içi Hazırlanışı: Hamuru için; …
Devamını oku »Taze Kayısı Reçeli
Malzemeler: 1 kilo taze kayısı (tercihen sert olanlardan) 700 gram toz şeker 2 su bardağı su Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın ve ikiye bölün. Kayısıları tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra suyunu ekleyin. Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek …
Devamını oku »Portakallı Firik Bulgurlu Semizotu Salata
Malzemeler 2 su bardağı firik bulgur 1 bağ semizotu Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 4 dal taze soğan 1 adet portakal 1 büyük kuru soğan 2 adet etli kırmızı biber 2 yemek kaşığı hardal 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber, pul biber, nane Arzuya göre nar ekşisi Hazırlanışı Kuru soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağda kavurun. …
Devamını oku »Kireçte Balkabağı Reçeli
Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı ucu limon tuzu 1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde) Kaymak Hazırlanışı: Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp dibe çökünce üstteki suyunu alarak reçel yapımında kullanabilirsiniz. …
Devamını oku »Patlıcan Beğendili Kuzu İncik
Malzemeler: 500 gram kuzu incik 2 adet soğan 1 çay kaşığı tane karabiber 2 yaprak defne Birkaç dal biberiye 2 kahve fincanı un 2 kahve fincanı yoğurt 2 çorba kaşığı süt 1 su bardağı domates püresi 1 adet yumurta Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi: 2 çorba kaşığı toz tarhana 2 adet patlıcan 20 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 …
Devamını oku »Reyhanlı Patates Çorbası
Malzemeler: – 4 adet patates – 1 adet kereviz – 1 adet kuru soğan – 1 adet defne yaprağı – 1 çay bardağı kıyılmış reyhan – 1 adet limonun suyu – 5 su bardağı su – 1 tatlı kaşığı karabiber – Yarım çay kaşığı muskat rendesi > Tuz – 4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Küp doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Suyu …
Devamını oku »Sebzeli Izgara Piliç
Malzemeler: – 1 adet 150 gramlık tavuk bonfile – Havuç – Kabak – Kapya biber – Kereviz – Beyaz lahana – Dolmalık biber – Susam yağı – Tuz – Karabiber – Kekik Hazırlanışı: Tavuk bonfileleri et döveceği yardımıyla güzelce açtıktan sonra sebzeleri jülyen doğrayın. Sebzeleri az miktarda susam yağıyla soteleyin. Sebzeli harcı tavuk bonfilenin içine doldurun ve cüzdan şeklinde kapatın. …
Devamını oku »Çıtır Piliç
Malzemeler: – 150 gram tavuk bonfile – 250 gram mısır gevreği – 2 adet yumurta – 1 bardak sut – Taze fesleğen – Kekik – Soya sosu Hazırlanışı: Tavukları 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tahta şişlere dikiş diker gibi saplayın. Yumurta, süt, fesleğen, kekik ve soya sosu karıştırıp bir sos elde edin. Şiş tavukları sosun içerisine yatırın. Sostan aldığınız şişleri …
Devamını oku »Eşkınlı Tatlı Ekşi Soslu Piliç
Malzemeler: – 150 gram tavuk bonfile – 1 yemek kaşığı beyaz un – Tuz – Sıvı yağ – Kapya biber – Eşkın ve tatlı ekşi sos Hazırlanışı: Tavuklarınızı ince döner keser gibi kestikten sonra beyaz un ve tuzla karıştırın. Yağı bir tavada kızdırın. Tavukları 1 dakika kadar kızartın. Un tavuğun dışında bir kalıp oluştursun. Ardından ayrı bir tavaya sotelemek için …
Devamını oku »