Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler: 2 demet filiz 3-4 dal taze soğan 4 dilim pastırma 2 adet yumurta Tuz Zeytinyağı Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı: Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada …
Devamını oku »Tarifler
Enginarlı Taze Bakla Çorbası
Enginarlı Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 500 gram taze bakla 2 adet bebek enginar 2 dal taze sarımsak 1 kase süzme yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Yarım limonun suyu 1 demet dereotu 1 kahve fincanı zeytinyağı Enginarlı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Taze baklaların kılçıklarını temizleyip kaşığa sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Tencerede suyu kaynatın. Ayıklanmış taze baklaları 5 dakika haşladıktan sonra …
Devamını oku »Arapsaçlı Kuru Fasulye
Arapsaçlı Kuru Fasulye Malzemeler: 1 demet Arapsaçı (rezene) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 1 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 su bardağı su Tuz Arapsaçlı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Arapsaçlarını irice doğrayıp yıkadıktan sona süzün. Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tencereye aktarın. Soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havucu ve arapsaçlarını ilave edin. Birkaç dakika kavurup …
Devamını oku »Kuz Etli Çağlalı Enginar
Kuz Etli Çağlalı Enginar Malzemeler: 500 gram kuzu eti veya beyaz etli balık 4 adet enginar (temizlenmiş) 1 çay bardağı zeytinyağı 7-8 adet çağla 1 adet soğan (küp doğranmış) 1 adet limonun suyu Kuz Etli Çağlalı Enginar Hazırlanışı: Enginarları temizlemek için saplarından 4 santim kalacak şekilde kesin. Dış yapraklarını tek tek kopararak iç yapraklar çıkıncaya kadar temizleyin. iç yaprakların uçunu …
Devamını oku »Taze Bakla Dolması
Taze Bakla Dolması Malzemeler: 500 gram taze bakla (tercihen büyük boy) 1 adet soğan 150 gram kıyma 2 çorba kaşığı pirinç veya bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal dereotu 1 kahve fincanı zeytinyağı Taze Bakla Dolması Hazırlanışı: iç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Çok ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı kadar …
Devamını oku »Salçalı ve Kekikli Tost
Salçalı ve Kekikli Tost Malzemeler: 1 tatlı kaşığı salça 1 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam toz kırmızı biber 1 tutam kimyon 1 adet bazlama tost ekmeği 2 dilim dil peyniri 3-4 dilim jambon (İsteğe göre) Salçalı ve Kekikli Tost Hazırlanışı: Salçayı, ince kıyılmış taze kekiği, kimyonu, zeytinyağını, toz kırmızıbiberi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu, enine ikiye …
Devamını oku »Şarküteri Böreği
Şarküteri Böreği Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 4-5 dilim jambon 4-5 dilim pastırma 100 gram dil peyniri 1 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kuru kekik Üzeri İçin: 1 dal taze biberiye 1 adet yumurtanın sarısı Çörek otu Şarküteri Böreği Hazırlanışı: Sosu için; Yaprak yaprak ayrılmış taze kekiği, kuru kekiği, …
Devamını oku »Yumurtalı ve Ispanaklı Pide
Yumurtalı ve Ispanaklı Pide Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 çorba kaşığı un Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ketçap Üzeri İçin: 500 gram ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 çorba kaşığı krem peynir Yumurtalı ve Ispanaklı Pide Hazırlanışı:
Devamını oku »Acı Biberli Pide
Acı Biberli Pide Malzemeler: 2 adet hazır pide ekmeği 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çorba kaşığı un Salçası İçin: 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam pul biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 avuç sivri biber …
Devamını oku »Tavuklu ve Ispanaklı Tost
Tavuklu ve Ispanaklı Tost Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 5-6 yaprak ıspanak 1 çay kaşığı kimyon Tuz 2 dilim Trabzon ekmeği 1 adet haşlanmış veya ızgara edilmiş tavuk göğüs eti 1 dilim dil peyniri Tavuklu ve Ispanaklı Tost Hazırlanışı: spanakları yıkayıp süzün. Sıvı yağı tavada ısıtın, ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı karamelize olana dek kavurun. …
Devamını oku »