Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 5)

İftar Yemekleri

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi Yayla Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 5 su bardağı su 1 kase süzme yoğurt (200 gram) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çorba kaşığı tereyağı Yayla Çorbası Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 5 bardak suyu aktarın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Yoğurdunuz buzdolabındaysa oda …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Pirinçli Tavuk Çorbası Malzemeleri; Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber Pirinçli Tavuk Çorbası  Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Sebzeli Ekşili Köfte İçin Malzemeler 500 gram yağsız dana kıyması 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5 dilim dost ekmeği 1 adet yumurta 2 adet kabak 2 adet havuç 5 adet çarliston biber 2 adet patates 400 gram yoğurt 2 adet limon 3 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber (4 Kişilik) Sebzeli Ekşili Köfte Hazırlanışı …

Devamını oku »

İzmir Köfte

  Malzemeler: 4-5 patates Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 adet domates 4-5 adet sivri biber 1 su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı domates salçası Köfte İçin; 500 gr. kıyma 2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim bayat ekmek içi 4 diş sarımsak (dövülmüş) 1 adet soğan (rendelenmiş) 4-5 dal …

Devamını oku »

Et şiş

Et şiş İçin Malzemeler: 2 kilo dana antrkot 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 adet soğan Tuz, 1 çay kaşığı salça (4 Kişilik) Et şiş Hazırlanışı:                                       Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu …

Devamını oku »

Türlü 

Türlü  İçin Malzemeler:                                      300 gram dana veya kuşbaşı et 2 adet orta boy havuç 200 gram taze fasulye 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 150 gram bamya 3 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy soğan 4 …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya İçim Malzemeler:                          500 gram barbunya 1 adet soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı silme toz şeker 7-8 dal maydanoz 1 adet yeşil biber 1 adet …

Devamını oku »

Kestaneli Kup

Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu  (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.

Devamını oku »

Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı İçin Malzemeler 400 gram patates 200 gram süzme yoğurt 200 gram pişmiş döner eti 200 gram domates 50 gram tereyağı 200 gram sıvı yağ (2 Kişilik) Çeltik Kebabı Hazırlanışı Patateslerin tamamını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sıvı yağ içerisinde çıtır kıvamına gelinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak üzerine yoğurt dökün. Üzeri kapanacak şekilde dönerleri serin. Başka bir tarafta kısık …

Devamını oku »

Tavuk Beğendi

Tavuk Beğendi İçin Malzemeler 360 gram tavuk göğsü 150 gram sıvı yağ 5 gram kekik 10 gram tuz 1 diş sarımsak 5 gram pul biber 20 gram salça Beğendi İçin: 4 adet Patlıcan 80 gram un 80 gram sıvı yağ 300 ml. süt 50 gram rendelenmiş kaşar Tuz, karabiber  (2 Kişilik) Tavuk Beğendi Hazırlanışı Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine …

Devamını oku »