Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 5)

İftar Yemekleri

Kestaneli Kup

Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu  (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.

Devamını oku »

Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı İçin Malzemeler 400 gram patates 200 gram süzme yoğurt 200 gram pişmiş döner eti 200 gram domates 50 gram tereyağı 200 gram sıvı yağ (2 Kişilik) Çeltik Kebabı Hazırlanışı Patateslerin tamamını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sıvı yağ içerisinde çıtır kıvamına gelinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak üzerine yoğurt dökün. Üzeri kapanacak şekilde dönerleri serin. Başka bir tarafta kısık …

Devamını oku »

Tavuk Beğendi

Tavuk Beğendi İçin Malzemeler 360 gram tavuk göğsü 150 gram sıvı yağ 5 gram kekik 10 gram tuz 1 diş sarımsak 5 gram pul biber 20 gram salça Beğendi İçin: 4 adet Patlıcan 80 gram un 80 gram sıvı yağ 300 ml. süt 50 gram rendelenmiş kaşar Tuz, karabiber  (2 Kişilik) Tavuk Beğendi Hazırlanışı Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine …

Devamını oku »

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Malzemeler 600 gram kırmızı mercimek 1 adet Kuru Soğan 1 adet havuç 1 diş sarımsak 1 adet patates 100 gram sıvı yağ 30 gram un 100 gram salça Pul Biber, nane, tuz, tavuk bulyon  (10 Kişilik) Ezogelin Çorbası Hazırlanışı Mercimekleri iyice yıkayarak 2 litre su bulunan tencereye aktarın. Patates, havuç, soğan ve sarımsağı rendeleyerek ilave edin ve haşlayın. …

Devamını oku »

Pudingli ve Çilekli Helva

Pudingli ve Çilekli Helva İçin Malzemeler: 2 adet büyük boy kağıt helva 1 paket hazır puding Süt Taze çilek (4 Porsiyon İçin) Pudingli ve Çilekli Helva Hazırlanışı: Pudingi paket üzerinde verilen tarifteki süt miktarını yarım bardak azaltarak pişirin. Ocaktan alın. Arada bir çırparak pütürleşmeden soğumaya bırakın. Kağıt helvanın her ikisini de kırmadan enine ikiye ayırın. Her katın arasına incecik dilimlenmiş …

Devamını oku »

Etli Bezelye

Etli Bezelye İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan 200 gram kuşbaşı et 500 gram iç bezelye 1 adet patates 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı salça Tuz (4 Kişilik) Etli Bezelye Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı tencerede ısıtın. Kıyılmış soğanları ve kuşbaşı etleri ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca …

Devamını oku »

Kıymalı Sebze Dolma

Kıymalı Sebze Dolma İçin Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet patlıcan 300 gram kıyma 4 adet orta boy soğan Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı pirinç Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Salçalı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 ml. sıcak su Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin: 4 diş sarımsak 1 çorba …

Devamını oku »

Baharatlı Tavuk Köftesi

Baharatlı Tavuk Köftesi İçin Malzemeler 500 gram tavuk kıyması 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Çeyrek çay kaşığı dövülmüş karanfil Çeyrek çay kaşığı toz kişniş Çeyrek çay …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası İçin Malzemeler 5 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet et suyu tableti yada 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı krema 2 adet defne yaprağı Tuz Karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 2 adet tost ekmeği (8 kişilik) Soğan Çorbası Hazırlanışı Soğanları tereyağında  ve …

Devamını oku »

Adana Kebap

Adana Kebap İçin Malzemeler 500 gram yağsız kuzu kıyma 500 gram kuzu boşluğu 300 gram kuyruk yağı (şerbetli) 1 tutam tuz Yarım demet maydanoz 2 kırmızı yağ biberi 60 gram pul biber, az karabiber (4 Kişilik) Adana Kebap Hazırlanışı Tüm malzemeleri zırhtan geçirin, 160 gramlık parçalara ayırdığınız Adana etlerini şişe sarın. Mangalda veya elektrikli ızgarada pişirin. Közlenmiş domates ve biberle …

Devamını oku »