Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 4)

İftar Yemekleri

Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver

Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver (4 Kişilik) Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver İçin Malzemeler: 1 kilo dana antrkot 2 adet havuç 2 adet kabak 2 adet patates 1 su bardağı süt 5 adet yumurta Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber   Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver Hazırlanışı: Antrkotlar hariç bütün sebzeleri rendelendikten sonra sebze karışımını süt, yumurta, tuz, karabiber, doğranmış dereotu ve maydanozla harmanlayın. Harcı bir tepsiye alın …

Devamını oku »

Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi

Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi (4 Kişilik) Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi İçin Malzemeler: 1 paket Kent Borringer Kazandibi 3,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 kase kavrulmuş tel kadayıf 1 küçük kase Antepfıstığı içi Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi Hazırlanışı: Kazandibi tatlısı için;  Kent Borringer Kazandibi’ni paketi üzerinde verilen tarife göre pişirin. …

Devamını oku »

Ezo Gelin Çorbası

Ezo Gelin Çorbası (6 Kişilik) Ezo Gelin Çorbası İçin Malzemeler 1  adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek (60 gr.) 1 yemek kaşığı pirinç (20 gr.) 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık iri bulgur (20 gr.) 1‘er tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası 5 su bardağı su Tuz 1 tatlı kaşığı nane Ezo …

Devamını oku »

Garnitürlü Patlıcan

Garnitürlü Patlıcan (2 Kişilik) Garnitürlü Patlıcan İçin Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates) 1 adet rendelenmiş domates 2 diş sarımsak Tuz Sıvı yağ Garnitürlü Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice …

Devamını oku »

Dana Külbastı

Dana Külbastı Malzemeler 180 gram dana külbastı 100 gram Tagliatelle makarna 75 gram sakız kabak 50 gram havuç 1 gram tane karabiber 10 gram tereyağı 2 cl. sızma zeytinyağı 2 gram sarımsak 40 gram kırmızı kapya biber 40 gram taze ıspanak 10 gram soya sos   Dana Külbastı Hazırlanışı Tagliatelleyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika kadar …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası 

Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası  İçin Malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet havuç Yarım demet taze kişniş Yarım demet roka 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı susam Birkaç dilim keçi peyniri (4 Kişilik) Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası  Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye …

Devamını oku »

Şişberek Çorbası

Şişberek Çorbası Tarifi Şişberek Çorbası İçin Malzemeler: Mantı Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Alabildiği kadar un Mantı İçi İçin: 150 gram dana kıyma 1 adet orta boy ince kıyım soğan Bir tutam sumak Bir tutam nane Bir tutam pul biber Tuz ve karabiber Çorba İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı nohut 1 adet orta …

Devamını oku »

Etli Taze Fasulye

Etli Taze Fasulye (4 Kişilik) Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler 250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et 750 gram kadar taze fasulye 3-5 baş sarımsak 2 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni) Etli Taze Fasulye Hazırlanışı Taze fasulyeyi …

Devamını oku »

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk (6 Kişilik) Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı sıcak su 2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon 6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı  1 adet havuç 1 adet dolmalık sarı biber 1 adet kapya biber 1 adet Girit kabağı Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı: Pirinci 1 …

Devamını oku »

Revani

Revani Tarifi Revani İçin Malzemeler: 300 gram irmik 75 gram un 40 gram toz badem 3 adet yumurta 175 gram şeker 1.5 çay kaşığı kabartma tozu 75 gram tereyağı 225 ml. süt 1 adet portakal kabuğu rendesi Şurup için: 500 gram su 500 gram şeker 1 adet limonun suyu Vanilyalı Şanti İçin: 200 gram krema Yarım vanilya çubuğu 4 çorba kaşığı …

Devamını oku »