Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 4)

İftar Yemekleri

Güllaç

Güllaç (6 Kişilik) Güllaç Malzemeler 100 gram güllaç 750 gram süt 150 gram toz şeker 100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış) 5 gram gül suyu Çilek veya nar (Üzerine dekor için) Güllaç Hazırlanışı Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 …

Devamını oku »

Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver

Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver (4 Kişilik) Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver İçin Malzemeler: 1 kilo dana antrkot 2 adet havuç 2 adet kabak 2 adet patates 1 su bardağı süt 5 adet yumurta Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber   Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver Hazırlanışı: Antrkotlar hariç bütün sebzeleri rendelendikten sonra sebze karışımını süt, yumurta, tuz, karabiber, doğranmış dereotu ve maydanozla harmanlayın. Harcı bir tepsiye alın …

Devamını oku »

Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi

Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi (4 Kişilik) Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi İçin Malzemeler: 1 paket Kent Borringer Kazandibi 3,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 kase kavrulmuş tel kadayıf 1 küçük kase Antepfıstığı içi Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi Hazırlanışı: Kazandibi tatlısı için;  Kent Borringer Kazandibi’ni paketi üzerinde verilen tarife göre pişirin. …

Devamını oku »

Ezo Gelin Çorbası

Ezo Gelin Çorbası (6 Kişilik) Ezo Gelin Çorbası İçin Malzemeler 1  adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek (60 gr.) 1 yemek kaşığı pirinç (20 gr.) 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık iri bulgur (20 gr.) 1‘er tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası 5 su bardağı su Tuz 1 tatlı kaşığı nane Ezo …

Devamını oku »

Garnitürlü Patlıcan

Garnitürlü Patlıcan (2 Kişilik) Garnitürlü Patlıcan İçin Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates) 1 adet rendelenmiş domates 2 diş sarımsak Tuz Sıvı yağ Garnitürlü Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice …

Devamını oku »

Dana Külbastı

Dana Külbastı Malzemeler 180 gram dana külbastı 100 gram Tagliatelle makarna 75 gram sakız kabak 50 gram havuç 1 gram tane karabiber 10 gram tereyağı 2 cl. sızma zeytinyağı 2 gram sarımsak 40 gram kırmızı kapya biber 40 gram taze ıspanak 10 gram soya sos   Dana Külbastı Hazırlanışı Tagliatelleyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika kadar …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası 

Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası  İçin Malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet havuç Yarım demet taze kişniş Yarım demet roka 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı susam Birkaç dilim keçi peyniri (4 Kişilik) Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası  Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye …

Devamını oku »

Şişberek Çorbası

Şişberek Çorbası Tarifi Şişberek Çorbası İçin Malzemeler: Mantı Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Alabildiği kadar un Mantı İçi İçin: 150 gram dana kıyma 1 adet orta boy ince kıyım soğan Bir tutam sumak Bir tutam nane Bir tutam pul biber Tuz ve karabiber Çorba İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı nohut 1 adet orta …

Devamını oku »

Etli Taze Fasulye

Etli Taze Fasulye (4 Kişilik) Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler 250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et 750 gram kadar taze fasulye 3-5 baş sarımsak 2 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni) Etli Taze Fasulye Hazırlanışı Taze fasulyeyi …

Devamını oku »

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk (6 Kişilik) Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı sıcak su 2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon 6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı  1 adet havuç 1 adet dolmalık sarı biber 1 adet kapya biber 1 adet Girit kabağı Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı: Pirinci 1 …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz