Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 4)

İftar Yemekleri

Etli Taze Fasulye

Etli Taze Fasulye (4 Kişilik) Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler 250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et 750 gram kadar taze fasulye 3-5 baş sarımsak 2 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni) Etli Taze Fasulye Hazırlanışı Taze fasulyeyi …

Devamını oku »

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk (6 Kişilik) Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı sıcak su 2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon 6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı  1 adet havuç 1 adet dolmalık sarı biber 1 adet kapya biber 1 adet Girit kabağı Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı: Pirinci 1 …

Devamını oku »

Revani

Revani Tarifi Revani İçin Malzemeler: 300 gram irmik 75 gram un 40 gram toz badem 3 adet yumurta 175 gram şeker 1.5 çay kaşığı kabartma tozu 75 gram tereyağı 225 ml. süt 1 adet portakal kabuğu rendesi Şurup için: 500 gram su 500 gram şeker 1 adet limonun suyu Vanilyalı Şanti İçin: 200 gram krema Yarım vanilya çubuğu 4 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi Yayla Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 5 su bardağı su 1 kase süzme yoğurt (200 gram) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çorba kaşığı tereyağı Yayla Çorbası Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 5 bardak suyu aktarın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Yoğurdunuz buzdolabındaysa oda …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Pirinçli Tavuk Çorbası Malzemeleri; Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber Pirinçli Tavuk Çorbası  Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Sebzeli Ekşili Köfte İçin Malzemeler 500 gram yağsız dana kıyması 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5 dilim dost ekmeği 1 adet yumurta 2 adet kabak 2 adet havuç 5 adet çarliston biber 2 adet patates 400 gram yoğurt 2 adet limon 3 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber (4 Kişilik) Sebzeli Ekşili Köfte Hazırlanışı …

Devamını oku »

İzmir Köfte

  Malzemeler: 4-5 patates Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 adet domates 4-5 adet sivri biber 1 su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı domates salçası Köfte İçin; 500 gr. kıyma 2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim bayat ekmek içi 4 diş sarımsak (dövülmüş) 1 adet soğan (rendelenmiş) 4-5 dal …

Devamını oku »

Et şiş

Et şiş İçin Malzemeler: 2 kilo dana antrkot 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 adet soğan Tuz, 1 çay kaşığı salça (4 Kişilik) Et şiş Hazırlanışı:                                       Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu …

Devamını oku »

Türlü 

Türlü  İçin Malzemeler:                                      300 gram dana veya kuşbaşı et 2 adet orta boy havuç 200 gram taze fasulye 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 150 gram bamya 3 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy soğan 4 …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya İçim Malzemeler:                          500 gram barbunya 1 adet soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı silme toz şeker 7-8 dal maydanoz 1 adet yeşil biber 1 adet …

Devamını oku »