Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 30)

Hamur İşi Tarifleri

Sarıyer Böreği

Malzemeler: • 1 kilo un • 25 gram tuz • 2 adet yumurta • 500 gram su Sarıyer Böreği Tarifi: Bütün malzemeleri unun içine koyup 15 dakika yoğurun. 200 gram olacak şekilde yuvarlayın. Her bir yumak katını yağ ile yağlayın ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Tekrar tek tek yağlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendikten sonra hamurları elle …

Devamını oku »

İrmikli Tatlı Börek

Malzemeler: • 3 adet hazır yufka • 125 gram tereyağı • 1 litre süt • 5 çorba kaşığı irmik • 2 su bardağı su • 2,5 su bardağı toz şeker • 1 çay kaşığı limon suyu İrmikli Tatlı Börek Tarifi: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika …

Devamını oku »

Kıymalı Açma Börek

Malzemeler: • 2 su bardağı un • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı tuz • ¾ su bardağı su Kıymalı Karışım İçin: • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 3 adet soğan • 1 kilo orta yağlı kıyma • 1 demet doğranmış maydanoz • Tuz, karabiber Üzeri İçin: • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Zeytinli Mini Ekmekler

Malzemeler: Hamuru için: • 250 gram beyaz ekmek unu • 1 tutam tuz • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı toz şeker • Yarım paket instant maya (5-6 gr) • 150 ml. ılık su Zeytinli karışımı için: • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin • Yarım demet kıyılmış taze nane • 1 çorba kaşığı kuru nane • 1 …

Devamını oku »

İrmik Kremalı Tatlı Börek

Malzemeler: • 3 adet hazır yufka • 1 litre süt • 6 çorba kaşığı irmik • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı un Üzeri için: • Pudraşeker ve Antepfıstığı içi İrmik Kremalı Tatlı Börek Tarifi: Kreması için; İrmiği, sütü ve şekeri tencereye aktarın. Kısık ateşte, yoğun kıvamlı bir muhallebi olana dek …

Devamını oku »

Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için: • 1,5 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya) • 4 yemek kaşığı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı ılık süt • 1 su bardağı ılık su • Aldığı kadar un • 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) İç malzemesi için: • 250 gram haşhaş …

Devamını oku »

Ispanaklı Fesleğenli Milföy Börek

Malzemeler: • 1 baş küçük soğan • 500 gram ıspanak • 100 gram taze fesleğen • Milföy hamur • Zeytinyağı • Yumurta sarısı (üzeri için) Ispanaklı Fesleğenli Milföy Börek Tarifi: Çok az zeytinyağı ile soğanı kavurun, ıspanakları ve taze fesleğeni de ekleyip tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını hafif açarak içlerine bu malzemeden koyup, şekil vererek tepsiye dizin. …

Devamını oku »

Mardin Çöreği

Malzemeler • 5 su bardağı tam buğday unu • 125 gram tereyağı • 125 gram toz şeker • 1 su bardağı süt • 1,5 su bardağı su • 2 çay kaşığı instant maya • 1’er tatlı kaşığı tarçın, yenibahar, mahlep, karanfil tozu, ince çekilmiş rezene • 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 çay …

Devamını oku »

Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler • 3,5 su bardağı un • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 2 adet yumurta • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi • 1 paket vanilya • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 küçük kase kayısı marmeladı Marmelatlı Kurabiye Tarifi: Unu, pudra şekerini ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını, …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Grissini

Malzemeler: • 3 su bardağı un (tepeleme) • 1 su bardağı ılık süt • 3 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 paket kuru maya • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet yumurtanın akı • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri   Kaşar Peynirli Grissini Tarifi: Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı, …

Devamını oku »