Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kıymalı Açma Börek

Kıymalı Açma Börek

Malzemeler:
• 2 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• ¾ su bardağı su

Kıymalı Karışım İçin:
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 3 adet soğan
• 1 kilo orta yağlı kıyma
• 1 demet doğranmış
maydanoz
• Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Çörek otu, susam

Kıymalı Açma Börek Tarifi:
Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. Suyu ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini
nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Kıymalı karışım için; Soğanı ay şeklinde doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Kıymayı ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra tuzunu,
doğranmış maydanozu ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın.

Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava
yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. Her yufkanın üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Yarım ay şeklinde kesip hamurun
uzun kenarına kıymalı karışımdan yayın. Rulo şekline getirin, yağlanmış küçük boy bir fırın tepsisine ortasından başlayıp spiral
şeklinde sarın ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tamamlayın. Yufkalar tamamlanınca üzerlerine önce zeytinyağı sonra
da yumurta sarısı sürün. İsteğe göre çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya
kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

OKU ➤  Finlandiya’nın en eski şirketi Fiskars, Türkiye pazarını hızlandıracak

Tavsiye

Bu blog çok ballı…

Bu blog çok ballı…

Bal ve pekmezle ilgili eğitici ve ilginç bilgiler için www.ballisoprano.com‘a ‘tık’lamanız yeterli… www.ballisoprano.com bal, pekmez, …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir