Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tavuklu Talaş Böreği

Tavuklu Talaş Böreği

tavuklu_talas_böregiMalzemeler

8 adet milföy hamuru

1 adet büyük tavuk göğsü

200 gram haşlanmış bezelye

2 adet havuç

200 ml. likit krema

8-10 adet mantar

Yarım limonun suyu

Tuz,karabiber

Yumurta sarısı

Susam

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın. Soğuyunca küçük parçalara bölün. Bezelye ve havuçları haşlayıp havuçları küp küp doğrayın. Mantarları limonlu suda haşlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Tavuk ve sebzeleri bir kapta krema ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.  Milföy hamurlarını kare şeklinde açın. Karışımdan 1-2 kaşık  milföyün ortasına koyup hamuru bohça şeklinde  kapatın.

Ters çevirip  fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

OKU ➤  Sultan Aziz Böreği

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir