Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Otlu Kabaklı Ekmek

Otlu Kabaklı Ekmek

otlu_kabakli_ekmekMalzemeler

250 gram kabak

200 gram un

1 paket kabartma tozu

3 adet yumurta

100 ml. sıvıyağ

25 gram margarin

100 ml. süt

150 gram kaşar peynir

Taze nane

Dereotu

Fesleğen

Tuz

Hazırlanışı

Kabakları soyup rendeleyin. 25 gram margarin ile suyunu çekene kadar soteleyin. Kaşar peyniri rendeleyin.Taze nane,fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın.  Sıvıyağ, süt ve yumurtaları mikserle çırpın. İçine  un ve kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştırın. Kabakları ve kıyılmış otları ekleyin. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı  kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 60 dakika pişirin.

OKU ➤  Üzüm Böreği

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir