Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 26)

Hamur İşi Tarifleri

Samosa Böreği

Malzemeler: 1 kilo yufka 1 kilo patates 100 gram bezelye 25 gram köri baharatı 50 gram karamelize soğan 10 gram tuz 5 gram karabiber 30 gram ayçiçek yağı Hazırlanışı: Yufka yapraklarını üst üste açtıktan sonra kenarlarını alıp, uzun uzun şeritler halinde kalınlığı 5 santim olacak şekilde kesin. İçi için; Karamelize soğanı tencereye alın. Sıvı yağ ile birlikte kavurduktan sonra, haşlayıp …

Devamını oku »

Civciv Böreği

Malzemeler 200 gram tavuk bonfile 150 gram taze soğan 4 kaşık un 100 gram mantar Maydanoz Süt Tuz Karabiber Galeta unu Hamuru İçin: Yarım litre süt 5 adet yumurta 5 kaşık un Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Karabiber Şeker Sosu İçin: 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Hazırlanışı Geniş bir tavada …

Devamını oku »

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler 100 gram margarin 225 gram un 1.5 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet yumurta 175 gram toz şeker Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı Unu kabartma tozu, zencefil ve tarçınla birlikte eleyin. Bir kapta unun ortasını açarak oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekeri ve yumurtayı koyarak yoğurun. Hamur haline getirin. Hamuru dinlendirin. Unlanmış zeminde kurabiye hamurunu açın. Bisküvi …

Devamını oku »

Peynirli Dereotlu Muffin

Malzemeler 2 adet yumurta 2 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kase ufalanmış beyaz peynir Birkaç dal dereotu Tuz, karabiber 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kase labne peyniri Hazırlanışı: Labne peynir hariç tüm malzemeyi bir kapta tel çırpıcıyla karıştırın. Hamuru, yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından alın, …

Devamını oku »

Melisa Kurabiyesi (Çikolatalı Un Kurabiyesi)

  Malzemeler 1 kilo un 700 gram biskin 100 gram yumurta beyazı Kabartma tozu 100 gram toz fındık Hazırlanışı Tüm malzemeler yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Servis tabağına alın. Arzunuza göre, hamura 100 gram yeşil fıstık ya da 10 gram kakao katıp renkli kurabiyeler de elde edebilirsiniz.

Devamını oku »

Kopar At Kurabiye

Malzemeler : 3 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı pekmez 100 gram iri çekilmiş ceviz içi 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru incir 1 çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı: Elenmiş unu, kabartma tozunu, zencefili ve tarçını hamur yoğurma …

Devamını oku »

Milföylü Biberli Börekler

Malzemeler: 5-6 adet sivribiber (tercihen tatlı) 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak 1 küçük kase doğranmış konserve domates 200 gram beyaz peynir 100 gram lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 8 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı Pulbiber Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları ve soğanı …

Devamını oku »

Peynirli Kek

Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1çay bardağı lor peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram beyaz peynir 2 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 kase kıyılmış ot (nane, dereotu, maydanoz karışımı) 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Peynirleri ufalayın veya rendeleyin. Kıyılmış …

Devamını oku »

Peynirli Mantı

Malzemeler: 3 su bardağı un (tepeleme) 1,5 su bardağı su İç malzemesi için: 200 gram beyaz peynir 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı labne peynir 50 gram tel peynir Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı domates püresi 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı: Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. …

Devamını oku »

Balkabaklı Dizme Börek

Malzemeler: 5 adet yufka 3-4 dilim balkabağı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş ) 1 tatlı kaşığı tarçın 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin. Yufkaları 4 parmak genişliğinde …

Devamını oku »