Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Balkabaklı Dizme Börek

Balkabaklı Dizme Börek

balkacakMalzemeler:

5 adet yufka
3-4 dilim balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş )
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin.
Yufkaları 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Uzun kesilen parçanın üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp geniş tarafına bolca balkabaklı iç malzemeden yayıp sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yanyana gelecek şekilde yerleştirin. Börek hamurlarının üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Yörsan Türkiye’nin Geleneksel Tatlarını Dünyayla Buluşturdu 

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir