Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Balkabaklı Dizme Börek

Balkabaklı Dizme Börek

Puan ver

balkacakMalzemeler:

5 adet yufka
3-4 dilim balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş )
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin.
Yufkaları 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Uzun kesilen parçanın üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp geniş tarafına bolca balkabaklı iç malzemeden yayıp sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yanyana gelecek şekilde yerleştirin. Börek hamurlarının üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Büyük Türkiye'nin Büyük Soğuk Çayı Didi’den 2,5 litrelik soğuk çay

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Puan ver Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz