Peynirli Kek

peynir-kek

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1çay bardağı lor peyniri
100 gram tulum peyniri
100 gram beyaz peynir
2 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 kase kıyılmış ot (nane, dereotu, maydanoz karışımı)
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Peynirleri ufalayın veya rendeleyin. Kıyılmış otlarla birlikte harmanlayın. Közlenmiş biberi de suyunu süzerek zar şeklinde doğrayın ve peynirli karışıma ilave edin.

Ayrı bir kapta unları eleyin. Kabartma tozunu ve pul biberi ekleyip harmanlayın.

Yumurtaları çukur bir kapta köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve zeytinyağını ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. En son unlu karışımı ilave edin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin. En son peynirli karışımı ekleyin. Hafifçe karıştırın ve yağlanmış kek veya ekmek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

 

 

OKU ➤  Ülker Probis’in artık atıştırmalık boyu da var

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir