Malzemeler: – 4 su bardağı un – 4 adet yumurta – 1 çay bardağı su – Tuz Harcı İçin: – 3 adet soğan – 400 gram dana kaburga kıyması – Tuz – Karabiber Hazırlanışı: Un, su, yumurta ve tuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dana kaburgadan çift çektirdiğiniz kıymayı arzu ederseniz çiğden, isterseniz tavada soğan, tuz …
Devamını oku »Hamur İşi Tarifleri
Ispanaklı Izgara Paçanga
Malzemeler: > 500 gram ıspanak > 100 gram tulum peyniri > 2 adet yufka > 2 adet kırmızı kapya biber > 100 gram zeytinyağı > ¼ demet maydanoz > Tuz, karabiber Sos İçin: > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Paçanga Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı, tuz, …
Devamını oku »Limonlu, Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye
Malzemeler: > 225 gram un > 1 tatlı kaşığı kabartma tozu > 1/8 çay kaşığı tuz > 125 gram yumuşatılmış tereyağı > 100 gram toz şeker > 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu > 1 adet iri yumurta > 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi > 180 gram kuru siyah üzüm (çekirdekleri çıkarılmış) Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye getirip …
Devamını oku »Ravioli Farina
Malzemeler: Kepekli Hamur İçin: > 800 gram kepekli un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Dolgu Malzemesi İçin: > 1 kilo ricotta peyniri > 500 gram ıspanak > Tuz, karabiber > Az miktarda rende muskat Sos İçin: > Domates sos > Taze fesleğen > Toz parmesan Hazırlanışı: Ispanağı haşlayın ve pirinç taneleri büyüklüğünde doğrayın. Ricotta …
Devamını oku »Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler: > 500 gram un > 1 çay bardağı toz şeker > 1 paket vanilya > 1 paket kabartma tozu > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı zeytinyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 1 küçük kase çilek marmeladı Hazırlanışı: Unu eleyip şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyin. …
Devamını oku »Fırında Mini Baget Ekmekler
Malzemeler: > 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) > 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri > 1 adet domates > 1 adet yeşilbiber > 4 dilim pastırma veya dana jambon > 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm …
Devamını oku »Kulak Mantısı
Malzemeler: > 1 adet yumurta > 3 su bardağı un > 1 çay bardağı su > 300 gram kıyma > 1 baş sarımsak > 500 gram süzme yoğurt > 3 çay kaşığı nane > 4 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana …
Devamını oku »Havuçlu Pizza
Malzemeler Hamuru İçin: 1 bardak ılık su Yarım paket yaş maya 1 tutam tuz ve şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 4 su bardağı un Üzeri İçin: Mantar Zeytin Domates sosu Kaşar peyniri rendesi Havuç Brokoli Hazırlanışı Mayayı ılık sütün içinde eritin. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyip yoğurun. 30-40 dakika bekletin. Tepsiye …
Devamını oku »Karamezile Soğanlı Tart
Malzemeler: 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 kilo kırmızı soğan 100 ml. sirke (tercihen tatlı olandan) 100 gram esmer toz şeker Tuz, karabiber 4 adet milföy hamuru 2-3 çorba kaşığı ikiye bölünmüş kalamata zeytini Taze kekik dalları 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet ceviz içi Hazırlanışı: Soğanları soyup ay şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 20-25 dakika soğanlar …
Devamını oku »Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar
Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3,5-4 su bardağı un Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 2-3 diş ince ezilmiş sarımsak Yarım su bardağı parmesan peyniri Hazırlanışı Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu …
Devamını oku »